Ege Bakanlıktan, İzmir’e özel kentsel dönüşüm başkanlığı

Bakanlıktan, İzmir’e özel kentsel dönüşüm başkanlığı

20.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Müteahhitler ve İşadamları Derneği (KAMİAD) düzenlediği kahvaltılı sektör toplantısında ve ardından gerçekleştirdiği yeni dernek binası açılışında, İzmirli sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Bakanlıktan, İzmir’e özel kentsel dönüşüm başkanlığı

Karşıyaka Belediyesi ile ortaklaşa kurdukları teknik imar komisyonu ile birlikte önemli bir işbirliğine imza attıklarını belirten KAMİAD Başkanı Ahmet Akyüz, “Meslektaşlarımızın resmi işlemlerin en hızlı ve doğru şekilde sonuçlanmasını hedefledik” dedi. KAMİAD’ın kurucularından Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de, meslektaşları ve belediye olarak sektöre kentin gelişimine katkıları ve kazandırdıkları katma değerden dolayı her zaman ön açıcı ve destekleyici olduklarını belirtti. Toplatıya katılan MÜFED Başkanı İsmail Kahraman ise, sürekli artan girdi maliyetleri nedeniyle sektörün durma noktasına geldiğini, konunun takipçisi olduklarını dile getirdi.
Kilit nokta belediyeler
Nergiz’deki dernek merkezinin açılışına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ise, İzmir depreminin ardından TBMM’de dönüşüm ve yapı stoğu ile ilgili çalışmalarını hızlandırdığını belirtti. Kentsel dönüşüm konusunda en önemli sorumluluğun yerel yönetimlere düştüğünü dile getiren Nasır, “Ada bazında planlamalar ile sürecinin önünü açacak hamleler yapmak için elini taşın altına koymak mecburiyetindeler. Emsal artışıyla ada bazında plan tadilatıyla yapılacak düzenlemede bütün dinamikler hareketlenir ve kentsel dönüşüm hızlanır. Büyükşehir Belediyesi’nin 30 ilçeyi bölgesiyle birlikte bütüncül olarak planlamasının yaşamsal bir zorunluluk ve kente karşı sorumluluk. İzmir’de kentsel dönüşümün belediyelerce ve vatandaşlar tarafından hız kazanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kısa süre içinde İzmir’e özel Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı da kuracak.”