Ege Balçova’nın çocukları Başöğretmen’in huzurunda

Balçova’nın çocukları Başöğretmen’in huzurunda

24.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Balçova Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde 2500 kişiyi Anıtkabir’e götürdü. Cumhuriyet sevdalıları Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu

Balçova’nın çocukları Başöğretmen’in huzurunda

Balçova Belediyesi’nin öğrencilerin ulusal tarihimizi yerinde öğrenmeleri ve başarılarını ödüllendirmek amacıyla başlattığı “Haydi Cumhuriyet Çocukları; başarı sizden, ödül bizden” kampanyası devam ediyor. İlçedeki her çocuğun Anıtkabir’i ve Çanakkale’yi görmesi amacıyla yürütülen projeye bugüne kadar binlerce çocuk katıldı.

Haberin Devamı

Tek yürek Anıtkabir’e

Bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne denk gelen Anıtkabir ziyareti için çoğunluğunu çocukların oluşturduğu Balçovalılar, şehit ve gazi aileleri ile STK temsilcilerinin yer aldığı 52 otobüsten oluşan kafile, Ankara’ya gitti. Anıtkabir’e ulşan kalabalık Aslanlı Yol’dan resmi törenin yapılacağı mozolenin önüne geldi. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın resmi tören ile Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Mozolesi’ne çelenk koymasının ardından saygı duruşu yapıldı.

Balçova’nın çocukları Başöğretmen’in huzurunda

Yılmaz neferler

Anıtkabir Şeref Defteri’ni de imzalayan Başkan Çalkaya, “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk; Kurtuluş Savaşı’nda sergilediğiniz mücadele ruhunu ve ardından gerçekleştirdiğiniz devrimleri gelecek nesillere aktarmak için Balçova’nın aydınlık yüzlü çocuklarıyla tekrar huzurundayız. Başöğretmen olarak öğrettiğiniz Cumhuriyet değerlerini bizler de çocuklarımıza anlatıyoruz. Sevgili Ata’m, dünyada benzeri olmayan bir inançla kurmuş olduğun Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz neferleri olarak; ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yücelteceğimize söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Geziye katılanlar törenin ardından Anıtkabir’in içinde bulunan ve Atatürk’ün kullandığı eşyaların sergilendiği müzeyi gezdi. Özellikle Kurtuluş Savaşı’nın 3 boyutlu animasyonlar ile anlatıldığı bölümü dikkatle inceleyen öğrenciler görevlilerden bilgi aldı, bol bol fotoğraf çektirdi.