Ege ‘Borç yükünden kurtaracağız’

‘Borç yükünden kurtaracağız’

14.06.2018 - 00:52 | Son Güncellenme:

24 Haziran seçimi öncesi “ESİAD Ekonomi Kurmayları Toplantı Serisi” kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Eski Başkanı ve İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Baş Danışmanı Durmuş Yılmaz, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) üyeleriyle bir araya geldi. İ

‘Borç yükünden kurtaracağız’

İYİ Parti’nin Seçim Sonrası Ekonomi Politikaları Gündemi’nin ele alındığı toplantıda; ekonomik göstergeler konusunda yapılması gerekenler, çözüm önerileri, cari açık, Merkez Bankası’nın bağımsızlığı gibi konular gündeme geldi.
‘Reform gerekli’
ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, ülkemiz gibi tüketime dayalı büyüyen, ithalata bağlı ihracat gerçekleştiren, tasarruf oranı düşük ekonomilerde kapsayıcı büyümenin, cari açığı azaltacak kilit sektörlere doğrudan yerli ve yabancı yatırımları çekmekten geçtiğini vurguladı. Türkiye’nin 2018’in ilk çeyreğinde % 7,4 büyüme oranı gerçekleştirdiğini ancak büyümenin niteliğinin daha fazla dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Sivri, “Seçim sonrası iktidara gelecek siyasi partilerimizin mutlak suretle üretim ve hizmet ihracatına hız verecek yapısal reformları hazırlamaya öncelik vermelerini; güven ve istikrar ortamını sağlamaya, nitelikli işgücünün geliştirilmesine ve sanayinin teknoloji dönüşümüne destek vermelerini temenni ediyoruz diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Borç için fon oluşturacağız'

İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, cari açığın büyüdüğünü, kamu borcunun çok olmadığını ancak bireysel borçlanmanın çok fazla olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Kamunun borcu fazla değil deniyor ama Yunanistan, Arjantin ve İspanya’da olduğu gibi bu borçlar bir gecede kamunun borcu olabilir. O sebeple vatandaşın ekonomisini ve borçlanmasını düzeltmemiz şart. Bir fon oluşturup vatandaşları bu borç yükünden kurtarmak üzerine çalışmalarımız mevcut” dedi.