Ege ‘Bornovalıyım, en iyi hizmetleri sunacağım’

‘Bornovalıyım, en iyi hizmetleri sunacağım’

02.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP’nin Bornova adayı Mustafa İduğ, “Geçmiş seçimlerde farklı partilere oy veren vatandaşların oyuna talibim” dedi

‘Bornovalıyım, en iyi hizmetleri sunacağım’

CHP’nin Bornova Belediye Başkan adayı Mustafa İduğ, aday belirleme sürecinde 4 gün boyunca çok az uyuduğunu belirtti. 2006’da, eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın sivil toplum kuruluşu başkanlarını partiye davet etmesiyle CHP’de siyaset yapmaya başladığını kaydeden İduğ, “O dönem Ege Otomotiv Derneği Başkanlığı görevini yürütüyordum. 2009-2014 yılları arasında Bornova Belediyesi meclis üyesi olarak görev aldım. 5 yıl boyunca Kamil Okyay Sındır’la birlikte çalıştık. Bornova Belediye Spor Kulübü başkanlığı yaptım” dedi.

Haberin Devamı

‘Başaracağız’

Ticaretle uğraşan Mustafa İduğ, “Ticaret sizi kendi sektörünüzdeki sivil toplum kuruluşlarında görev yapmaya itiyor. Derneklerde görev yaparken bu sizi odalara taşır. Sektörünüze daha iyi katkı koymak adına bir üst makama çıkmalısınız. Ticaret sizi oralara taşıdığında sürekli olarak kendinizi geliştirme ihtiyacı hissedersiniz. Bu çalışmayı, akademik çalışma yaparak tamamladım. Kurumsallaşma üzerine Yaşar Üniversitesi’nde yönetim doktorası yaptım. Aynı üniversitede 6 yıl öğretim üyesi olarak görev yaptım. Mezun olduğum üniversitede öğrencileri iş dünyası temsilcileriyle buluşturdum. Bu süreçte de kendimi güncelleme fırsatı buldum. Güncel olmak bir zorunluluk ki en taze bilgiyi öğrencilere aktarmak bana büyük haz verdi. Ticaret Odası seçimlerini kazandıktan sonra Ekonomi Üniversitesi Mütevelli heyetinde görev aldım. Bu görevim hala devam ediyor. Ege Ekonomiyi Güçlendirme Vakfında da görev aldım. İzmir Ekonomi Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nda da 6 yıldır görev yapıyoruz. Burada dokunduğunuz insanlar, bizim gelişmemize katkı koydu. Onlarla oturup 2 saat toplantı yapmak sizi geliştiriyor” dedi.

Haberin Devamı

İYİ GÜNDE…KÖTÜ GÜNDE…

Seçimlerde kullanacağı sloganı da belirlediğini ifade eden İduğ, “Sloganımız iyi günde kötü günde… İnsana dokunan belediyecilik anlayışımız olacak. İnsanlar kafalarını çevirince bizi görecek. 100 yıllık Bornovalı olduğunu dile getiren İduğ, “Burada yaşıyorum. Bornova’yı her alanda büyütme gibi bir hedefim var” dedi. Girit göçmeni bir aileden geldiğini söyleyen İduğ, “Dedem, 1918’de mübadele ile Türkiye’ye göç etti. Kurumsal bir şirketimiz var. Şirketi çocuklarım ve profesyoneller yönetecek” diye konuştu.