Ege Çatıya saklanınca kapana kısıldılar

Çatıya saklanınca kapana kısıldılar

17.09.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Duvarı delip kuyumcuya girdikleri öne sürülen 2 zanlı, yakalanmamak için çatıya tırmanınca köşeye sıkıştı. Polis, peşlerini bırakmadı, kovalamaca sonunda yakaladı

Çatıya saklanınca kapana kısıldılar

İzmir’in Konak İlçesi’nde dün gece kuyumcu soyuldu. İddiaya göre, 30 yaşındaki M.E.K. ve 23 yaşındaki A.S., Eşrefpaşa Caddesi’ndeki işyerine, saat 24.00 sıralarında balyoz, balta, demir levye ve tornavidayla duvarı delerek girdi. Tezgahta bırakılan bir bilezikle 550 YTL’yi aldıkları ileri sürülen M.E.K ve A.S. tam uzaklaşacakları sırada farkedildiklerini düşünüp paniğe kapıldı. Zanlılar ne yapacaklarını şaşırdı, yakalanmamak için binanın çatısına tırmandı.
Bu sırada devriye gezen polis, onları gördü. Takviye ekip istendi, yakalanmaları için çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Çatıda adeta köşeye sıkışan soyguncular, çıktıkları yerden inerek son bir hamleyle kaçmaya çalıştı, ama çok uzağa gidemedi. Her ikisi de kısa kovalama sonucunda kıskıvrak ele geçirildi. 

2.5 ay önce de soyulmuş
M.E.K ve A.S. İzmir Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’ne götürüldü. İşyerinde 2.5 ay önce de aynı yöntemle hırsızlık yapıldığı belirlendi. Bu olayla ilgili olup olmadıklarının araştırıldığı, soruşturmanın sürdüğü, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.