Ege “Çeşme’nin Eko’suyum baş değil, yoldaşım”

“Çeşme’nin Eko’suyum baş değil, yoldaşım”

21.10.2021 - 00:06 | Son Güncellenme:

Çeşme’nin altyapı sorununu çözecek önemli adımlar atan ve ilçe tarımını da tekrar ayağa kaldıran Belediye Başkanı Oran, “Gelecek dönem de adayım” dedi

“Çeşme’nin Eko’suyum baş değil, yoldaşım”

ONUR ÇAKIR MİLLİYET - Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, önümüzdeki yerel seçimlerde tekrar aday olacağını belirtti. “Ben bir dönem için gelmedim. Çeşme’nin Eko’su olarak baş olmaya değil, yoldaş olmaya geldim. Düğünde oynamaya gelen çoktur ama iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta, her zaman onlarla birlikte oldum ve olmaya devam edeceğim” diyen Başkan Oran, “Çeşme’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tek seferde tarihin en büyük yatırımını temiz su altyapısını değiştirerek yapıyor. Seçimlerde Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer ile el ele söz verdiğimiz gibi Ovacık ve Germiyan’da 2022 yılı sonunda kanalizasyonu da yapmış olacağız. Tunç Başkanla ilişkimiz çok iyi, Genel Başkanımızla ise hiçbir sorunumuz yok. Ben CHP’nin öz evladıyım, ailemle aramda sorun olması mümkün değil. 3 dönem ilçe başkanlığım 2 dönem belediye meclis üyeliğim var. Belden aşağı vuran, hakaret eden, çamur atanları Allah’a havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Piyasa belirleyici olduk’

Çeşme’de tarımın gelişmesi için belediye olarak ellerini taşın altına koyduklarını aktaran Oran, “Göreve gelir gelmez Tarım Hizmetleri Birimi Müdürlüğü’nü kurduk. Ardından da projelerimize başladık. Çalışmalarımızın ilki Çeşme sakızı oldu. Ata tohumu karakılçığı ilçemize getirdik. Bu yıl 97 çiftçimize dağıttık, hasadımız 70 ton. Tarım Mahsulleri Ofisi bunu 2 buçuk liradan alırken biz 5 liradan aldık, tüccar da geldi 6 liradan almak zorunda kaldık. Dolayısıyla biz burada piyasa belirleyici olduk. Çeşme’ye has ürünleri yetiştirip, katma değer yaratmak istiyoruz. Çeşme köy tarım ürünleri kooperatifi kurdurduk, üreticimize bu kooperatif üzerinden destek sağlayacağız. Öte yandan Agro Turizm için çalışıyorum. Altyapısını hazırladık” diye konuştu.
Turizmi 12 aya çıkarmak için çalıştıklarını sözlerine ekleyen Oran, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Son 10 yılın en iyi sezonu

“Festivaller, halka açık plajlar, sahiller, yeni müzelerle, meydanlarla Çeşme’yi çekim merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Turizmde çeşitliliği sağlamaya çalışıyoruz; festivaller, agro turizm, spor turizmi, yelken şampiyonası, sakız koyunu festivali gibi… Çeşitlilik sağlanırsa 2 aylık deniz kum güneş turizmini geçip, 12 ay boyunca hareketlilik sağlamayı hedefliyoruz. Çeşme son 10 yılın en iyi sezonunu geçirdi. Su satan bile para kazandı. Çeşme’nin pahalı olmasından yakınanlar var. Pahalılık beni rahatsız etmiyor, pahalı olan da var, olmayan da var. Çeşme’de her bütçeye uygun kalacak, eğlenecek yer var, bu sadece seçim meselesi. Orta ve alt gelir gruplarına hizmet etmek üzere belediyemizin Çeş-Tur şirketini devreye soktuk. Hem eğlence mekanları hem plajlar hem de kafeteryaları halkımızın hizmetine açtık. Burada çok cüzi miktarlarla alkol alıp, yemek yer, denize girebilir, eğlenebilirsiniz.”
Çeşme’de yazlık evi bulunanlara ikametgah çağrısını da yineleyen Oran, “İkametgahlar taşınırsa, Çeşme Devlet Hastanesi’ndeki doktor, öğretmen, polis ve belediye personeli sayısını değiştirebilir ve belediye bütçesine katkıda bulunabilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

Sosyal hizmetle buluşturduk

2 buçuk yılda yaptıklarını sıralayan Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Çeşme halkını sosyal belediyecilikle tanıştırdık. Evde bakım hizmetleri, sosyal tesisler, sokak hayvanları polikliniği, ücretsiz cankurtaranlı, duşlu halk plajları, ücretsiz psikolog, sosyolog, diyetisyen, karantinadaki hastalara kahvaltı, akşam yemeği verdik. Sırada özel çocuklarımız için okul, kızlarımız için yurt, Alaçatı Müzesi, Çeşme Kent Kültür Müzesi var. 33 yeni araç aldık, 9 çöp kamyonu, 1 damperli kamyon, 1 tane 56 kişilik otobüs, 7 doblo. Parkları personele zimmetledim, A’dan Z’ye sorumlular hepsinin de çim biçme aracından tüm gereçleri mevcut” diye konuştu.

Doğayı bozacak projelere karşıyız

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirmek istediği Çeşme Projesi hakkında bilgi verdi. Çeşme’nin doğal dokusuna aykırı olan her türlü projenin karşısında olduğunu belirten Oran, “Devletimizin bakanı bize 2 kat sınırlamayla yüksekliği kotta bile durduracağını, betonlaşmanın zayıf olacağını söyledi. Çeşme’de sezonu uzatacak bu projeyi biz de söylediklerini doğru kabul etmek şartıyla destekleyeceğimizi söyledik” diye konuştu.

Yazarlar