Ege ‘Çevremize zarar verenlerin karşısındayız’

‘Çevremize zarar verenlerin karşısındayız’

30.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dikili Çukuralan Altın Madeni 3. Kapasite Artırımı projesine ilişkin ‘ÇED olumlu’ kararının iptalinin onanarak kesinleşmesinin ardından önemli bir gelişme daha yaşandı.

‘Çevremize zarar verenlerin karşısındayız’

Aynı bölgede yapılması planlanan ve ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verilen 360 bin ton/yıl kapasiteli Çukuralan Altın Madeni Kırma Eleme Tesisi projesi için de İzmir 6’ncı İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi adına davaya müdahil olan Başkan Tunç Soyer, binlerce ağaç, yeraltı suları ve Nebiler Şelalesi’nin kurtulması için önemli bir gelişme daha yaşandığını belirterek, “İklim kriziyle beraber çevreye zarar veren girişimler de su kaynaklarımız, tarım alanlarımız ve yaşamımız üzerinde risk yaratmaya devam ediyor. Tarım alanlarımıza, suyumuza, yaşam kaynaklarımıza zararı olacak her türlü girişime karşı mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dikili’ye doğa dostu köprü

İzmir Büyükşehir, Dikili Bademli Deresi üzerinde taşıt ve yaya ulaşımını güvenli hale getirmek için yeni karayolu köprüsü inşa etti. Kullanıma açılan köprü 1.8 milyon liraya mal oldu. Genişliği 7 metreden 12 metreye çıkarıldı; yayaların güvenli ulaşımı için de kaldırım yapıldı. 30 metre uzunluğundaki köprünün inşası sırasında bölgedeki ağaçların zarar görmemesi için proje yenilenerek, köprü ayaklarından birinin 70 cm güneye kaydırılması sağlandı. Onlarca meyve ağacı kesilmekten kurtuldu.