Ege Depremzedelere evlerini açtılar

Depremzedelere evlerini açtılar

02.03.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

AFAD’ın ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasına AK Parti İzmir’den destek geldi. 50 il yönetim kurulu üyesi, evlerini ve barınma olanaklarını depremzedeler için seferber etti.

Depremzedelere evlerini açtılar

AK Parti İzmir’de, 50 il yönetim kurulu üyesi, AFAD’ın depremzedelerin barınma sorununu çözmeye yönelik başlattığı ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasına destek verdi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Kampanya, empati yapma temelli depremzedelerimizle dayanışma ruhunu güçlendiren bir kampanya. AFAD’ın valilik ve kaymakamlıklar üzerinden yardımseverleri ve depremzedeleri buluşturduğu devlet destekli projeye il yönetim kurulu üyelerimizle destek veriyoruz. 50 yöneticimiz, 50 yuvanın kapısını depremzedelerimize açtı. Onların süreç gereği başta barınma olmak üzere tüm ihtiyaçlarını gözetmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sistemin işleyişi hakkında bilgi veren Sürekli, şu ifadeleri kullandı: “Depremzedelere boş evlerini tahsis etmek, kira indirimi yapmak isteyen ya da barınma ihtiyacını nakdi yardımlarla destekleyecek vatandaşlarımız, ‘www.evimyuvanolsun.org’ adresinden detayları öğrenebilir. Boş ya da kullanmadığı evini depremzedeler için en az 3 ay süreyle açanların, ki bu süreyi taahhüt etmeleri gerekiyor, evleri, bulunduğu ilçenin kaymakamlığı tarafından yerinde inceleniyor. Kampanya kapsamında depremzedelerin yerleştirildiği evlerin elektrik, su, doğalgaz faturaları da o evde yaşadıkları sürece kaymakamlıklarca ödeniyor.”

Haberin Devamı

Büyük bir sınav verdiklerini belirten Ak Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, şunları vurguladı: “Hükümetimizin, ilgili bakan ve yetkililerimizin uyarılarını dikkate almak zorundayız. Depremzedelerimizin hayatlarını yeniden kurabilmeleri için hızla atılan somut adımlar var. Bu adımları desteklemek, aramızdaki dayanışmayı sürdürmeliyiz. AK Parti İzmir de buradan oraya, oradan buraya uzanan köprü olma vazifesini sonuna kadar sürdürecek.”