Ege ‘Doğa dostu projelere ihtiyacımız bulunuyor’

‘Doğa dostu projelere ihtiyacımız bulunuyor’

11.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, KalDer İzmir Şubesi’nin gerçekleştirdiği 22. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’ndaki “Sür Geleceğe” oturumunda, pandeminin şekillendirdiği yapı sektörünün son durumuna ilişkin bilgiler verdi. 

‘Doğa dostu projelere ihtiyacımız bulunuyor’

Tanyer Yapı’nın doğayla bütünleşik, yeşil enerjiye önem veren ve çevreci projelere imza attığını belirten Tanyer, pandemi sürecinin bu talebi artırdığına dikkat çekti.
Aranan her şey var
Pandeminin ardından insanların doğayla iç içe bir yaşam arzuladığını dile getiren Tanyer, “Sürdürülebilir yaşam için, doğa dostu projelere ihtiyaç var. Şehir dışında yaşama talebi konut sektörüne de farklı bir yön çizdi. Enerji konusunda da bir farkındalık söz konusu. İnsanlar, ‘Kendi kendilme yetecek bir yaşam sürdürebilir miyim? diye soruyor. Öte yandan şehir dışına yerleşen insanlar kentin sunduğu avantajlardan da bir anda kopamıyor. Bu nedenle artık hem doğayla iç içe, hem de sosyal donatıları olan, sağlık, eğitim gibi imkanları da bir arada sunan yeni yaşam alanları tercih ediliyor. Tüm ihtiyaçların bütünsel olarak planlanması, temel ihtiyaçların yerinde çözülebileceği bir yaşam modeli tasarlanması önemli. Tanyer Yapı olarak temelini attığımız Tan Urla projemiz de, bu taleplere cevap verir nitelikte bir konsept tasarladık” dedi.