Ege Doktor Merih Şan’dan İzmir projeleri

Doktor Merih Şan’dan İzmir projeleri

11.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yıllar boyunca sokaklarda vatandaşla sohbet edip dertlerini dinlemeyi gelenek haline getiren ve sağlıktaki başarısını siyasete taşımak isteyen Dr. Merih Şan, yılların birikimi ve tecrübesiyle Konak’ta yönetime talip oldu.

Doktor Merih Şan’dan İzmir projeleri

İzmir’de bir çok sağlık merkezinin kuruluş aşamasında yer alan, Yenişehir’de özel bir hastanenin ortağı, Gaziemir ve Hatay’daki iki tıp merkezinin de kurucusu olan Dr. Merih Şan, “Artık siyaset sahnesinde yer almanın zamanının geldi” dedi. Konak’ta görev verildiği takdirde yılların bilgi birikimiyle halka hizmet etmekten onur duyacağını ifade eden Şan, “Hemşehrilerime yıllarca sağlık alanında hizmet verdim. Şimdi de belediyecilik alanında hizmet etmek istiyorum. Konak için projelerimi hazırladım. Bana görev verilmese bile, belediye başkanı olacak olan arkadaşıma bu projeleri teslim etmeye hazırım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sorunlara hakim

Konak’ta sosyal belediyeciliği en iyi şekilde uygulayacağını vurgulayan Şan, “Yılladır mahalle mahalle dolaşıp vatandaşla kahvehanelerde sohbet ediyorum. Dertlerini dinleyip not alıyorum. CHP’nin tabanında, ön plana çıkmadan her zaman CHP’lilerin yanında oldum” dedi. Halkın taleplerini bildiğini belirten Şan, yapmak istediklerini sıraladı:

Tanzim mağazalarının yeniden açılması gerektiğini düşünüyorum. Temel gıda maddeleri, üreticiden doğrudan halka sunulmalı. Kar amacı gütmeden, uygun fiyatlarla vatandaşa hizmet verilmeli. Mahalle muhtarlarından da maddi durumu yetersiz insanlar öğrenilip bu mağazadan faydalanmalarını sağlamak istiyorum.

Doktor Merih Şan’dan İzmir projeleri

Yeşildere planı

İzmir’de artan bir trafik sorunu var. Öncelikle Yeşildere yolunun genişletilmesi gerekiyor. Caddenin kenarında yer alan boş alanlarsa kente kazandırılmalı. Yürüyüş ve bisiklet yolu olarak değerlendirilmeli.

Haberin Devamı

Sadece yayalar

Şehre gelen turistler içinse keyifli bir rota oluşturmalıyız. Varyant’tan Çankaya’ya kadar olan bölge eğlence merkezleri, restoranlar, kafeteryalar ve yürüyüş yollarıyla zenginleştirilmeli. Kemeraltı eski canlı haline döndürülmeli. Araçların girmesinin tamamen yasak olduğu, sadece yaya ve turistlere açık bir bölge haline getirilmeyi planlıyorum.

Hıdırellez Festivali

Eskiden Hıdırellez İzmir’de büyük coşkuyla kutlanırdı. Hıdrellez’i festival haline getirmek istiyorum. Neden bir Rio Karnavalı da İzmir’de olmasın? Roman vatandaşlarımızı da sürece dahil edip Hıdrellez’i Türkiye ve Dünya turizmine, bir haftalık festival şeklinde kazandırabiliriz.”

Doktor Merih Şan’dan İzmir projeleri

Özel sağlık sektörü krizde

Dr. Merih Şan sağlıktaki gidişatın hiç iç açıcı olmadığını, birçok sağlık kuruluşunu ciddi krizlerin beklediğini söyledi. Özel sağlığın bir an önce yetkililer tarafından ele alınması gerektiğini vurgulayan Şan, “Sağlıkta katkı payının yetersizliğinin yanı sıra, personelden tutunda teknolojiye kadar birçok konuda Avrupa’nın gerisindeyiz. Bu şartlar altından sağlık turizmi adı altında Avrupa ile nasıl yarışacağız? Özellikle bölgemiz diğer illere göre çok daha geride kaldı. Sağlık kuruluşları ciddi çıkmazlara girdi. SUT Fiyatları 2009 yılında belirlendi. 2009 yılında muayeneye verdiği ücret 24 lirayken, asgari ücret 350 liraydı ve bir sezaryene ödediği ücret ise 450 liraydı. Şimdi asgari ücret 1600 lira ancak muayene ve sezaryen ücretleri de dahil olmak üzere tüm ücretler aynı kaldı. Özel sağlık kuruluşları artık yavaş yavaş geriliyor. Krizin en çok vurduğu yerlerden birisi sağlık sektörü. Sağlık Bakanlığı’mızdan ve SGK’dan SUT fiyatlarını yeniden gözden geçirmesini talep ediyoruz. Böyle giderse kalite düşmeye başlayacak, yeni teknolojileri alamaz hale gelecek, hekimleri verimli hizmet veremeyecek durumda olacak” şeklinde konuştu.