Ege Dünya Bankası’ndan ‘TEMİZLİĞE’ geldiler

Dünya Bankası’ndan ‘TEMİZLİĞE’ geldiler

06.05.2010 - 00:11 | Son Güncellenme:

İzmir Motor Meslek Lisesi’ne 20 bin dolar destek veren Dünya Bankası’nın, Ankara’daki merkez ofisinden 40 kişilik heyet, öğrencileri ziyeret etti, ardından okulu temizledi

Dünya Bankası’ndan ‘TEMİZLİĞE’ geldiler

‘Eğitime maddi-manevi destek’ dedikleri bu olsa gerek... Dünya Bankası (DB), Yenişehir’deki İzmir Motor Meslek Lisesi’nin, ‘Okulum Yetkili Serviste’ adıyla hazırladığı projeye 20 bin dolar hibe etti. Ardından, kurumun Ankara’daki merkez ofisinden yetkililer, okulu ziyaret etti. Başta DB Türkiye Direktörü Ulrich Zachau olmak üzere, yerli ve yabancı yetkililer, önce öğrencilerle bir araya geldi, ardından da gün boyunca okulu temizledi.

Gençlere örnek oldular
Yerleri süpüren, sıraları temizleyen, camları, kapıları ve masaları silen Dünya Bankası yetkilileri, hem şaşırttı hem örnek oldu. Zachau, projeleriyle 792 lise arasında birinciliği elde ederek Dünya Bankası’ndan destek almaya hak kazanan liseyi merak ettiklerini vurguladı, “Önemli olan DB yetkililerinin burada temizlik yapması değil. Biz, öğrencilerin daha iyi imkanlarda eğitim almasını istiyoruz. Onlarla birlikte olmak, maddi desteğin yanı sıra manevi olarak da yanlarında olduğumuzu göstermek istedik” diye konuştu. Okulun müdürü Oktay Üşümez, Dünya Bankası’ndan aldıkları maddi destekle öğrencilere sektörel anlamda daha iyi eğitim verdiklerini ve projenin, amacına ulaştığını dile getirdi.
İzmir Motor Meslek Lisesi, Dünya Bankası eğitim fonlarından yararlanmak üzere 2009’daki ‘Eğitimde Yaratıcı Fikirler Yarışması’na katılmıştı. “Okulum Yetkili Serviste” projesi, dünyanın çeşitli ülkelerinden 792 katılımcının projelerini geride bırakarak, desteğe hak kazanmıştı. Proje çerçevesinde, lisenin son sınıf öğrencileri, farklı illerdeki otomotiv yetkili servislerini gezdi, sektör hakkında birinci ağızdan bilgi aldı.