Ege Efeler, kutlamalara 5 Eylül’de başlıyor

Efeler, kutlamalara 5 Eylül’de başlıyor

03.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Efeler Belediyesi, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü, ‘Efeler Kurtuluş Etkinleri’yle kutlamaya hazırlanıyor. Etkinliklerde; fotoğraf sergisi, konferans, tiyatro oyunları ve senfonik konser gibi kültür-sanat faaliyetleri yer alacak.

Efeler, kutlamalara 5 Eylül’de başlıyor

Salgın önlemlerine uyularak düzenlenecek olan etkinler, 5-9 Eylül günleri arasında yurttaşlarla buluşacak.
Etkinlikler, 5 Eylül Pazar günü 21.00’de Pınarbaşı Mesire Alanı’nda, Nejat Uygur’un uyarladığı, Süheyl-Behzat Uygur kardeşlerin başrolünü paylaştıkları, 2 perdelik komedi ‘Süt Kardeşler’ adlı tiyatro oyunuyla başlayacak.
Ovaeymir Pazar Yeri’nde 6 Eylül Pazartesi günü 21.00’de, Serkan Fırtına’nın yazıp yönettiği ‘Nasreddin Hoca ve Çocuklar’ adlı çocuk oyunu, Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenecek. Aynı oyun, 9 Eylül Perşembe günü de Tepecik Düğün Salonu’nun bahçesinde sanatseverlerle buluşacak. 7 Eylül’de, ‘Çağdaş Atatürk Fotoğrafları Müzesi’nin açılışı yapılacak. Araştırmacı-Yazar Hanri Benazus’un arşivinden çıkacak Atatürk fotoğrafları, Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde 18.30’da açılacak müzede sergilenecek.

Haberin Devamı

‘Olimpik sporcu yetiştireceğiz’

Marka kent Efeler için hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, açık havada olimpik standartlarda bir tırmanma duvarını ilçeye kazandırdı, “Hedefimiz, uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapmak, milli ve olimpik sporcu yetiştirmek” dedi. Pınarbaşı Mesire Alanı’nda, 15 metrelik hız ve lider tırmanış duvarlarından oluşan tırmanma duvarını, bu spora ilgi duyan, en az 4 yaşındaki herkes kullanabilecek.