Ege Eğitim seferberliği

Eğitim seferberliği

10.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gaziemir Belediyesi, ilçede görev yapan öğretmenlere geri dönüşüm ve sıfır atık eğitimi düzenledi. Öğretmenlere, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atıkta Eğiticilerin Önemi” konulu sunum yapıldı. İklim değişikliğinin sebepleri, mücadele ve geri dönüşümün önemi anlatıldı. 

Eğitim seferberliği

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Dizman Kayar, belediyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Kayar, “Biz atıklarımızı kontrolsüz bir şekilde doğaya bırakarak 1 milyon 600 bin kilometre karelik çöp adaları oluşturduk. Bizim doğaya bıraktığımız atıklar toplanarak çöp dağları oluşturuyor.
Bu sebeple son 30 yılda 700 tür canlının nesli tükendi. Bu yüzden geri dönüşebilen atıkları kaynağında ayrıştırarak onları ekonomiye kazandırmamız çok önemli” dedi. Kayar, “Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi” ile bitkisel atık yağların kontrolsüz şekilde doğaya bırakılmasının önüne geçtiklerinin altınız çizdi; 5 litre bitkisel atık yağ getirene bulaşık detarjanı hediye edildiğini söyledi.
Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz da, “İklim değişikliğiyle mücadele etmek için İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzü kurduk. Müdürlüğümüz bünyesinde yürüteceğimiz eğitimlerle, özellikle çocuklar başta olmak üzere herkese geri dönüşüm bilincini aşılayacağız” diye konuştu.