Ege Endoskopik yöntemle beyin tümörü ameliyatı

Endoskopik yöntemle beyin tümörü ameliyatı

27.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hipofiz bezinde bulunan tümör, KBB uzmanı Doç. Dr. Çağlar Çallı ile Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Günhan Güngör’ün ortak girişmişiyle çıkarıldı

Endoskopik yöntemle beyin tümörü ameliyatı

Ekol Hastanesi’nde ilk defa bir beyin tümörü iki cerrahi branşın ortak çalışması sonucu başarılı bir şekilde çıkarıldı.
İzmir’de yaşayan 41 yaşındaki Koray Yüksel, el ve ayaklarındaki aşırı şişlik ve büyüme şikayetleriyle gittiği sağlık merkezinde hipofiz tümörü teşhisi kondu. Ameliyat olmak için Ekol Hastanesi’ni tercih eden Yüksel, KBB uzmanı Doç. Dr. Çağlar Çallı ile Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Günhan Güngör ve ekipleri tarafından burundan girilerek endoskopik cerrahi ile gerçekleşen başarılı bir operasyonla yeniden sağlığına kavuştu.
Sıvı kaçağı olmadı
Operasyon hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Çağlar Çallı, “Bu ameliyatın önemi; beynin orta bölümünde yerleşen tümöral kitleye deneyimli ellerde burundan endoskopik yöntemle ulaşılmasıydı. Eğer endoskopik yöntem kullanılamasaydı ameliyatın şekli daha büyüyecek kafatasından açılacaktı. Operasyon sırasında ve sonrasında herhangi bir beyin omurilik sıvısı kaçağı olmadı ve operasyonla birlikte hipofiz tümörüne bağlı hormonal sıkıntılar da sona ermiş oldu” dedi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Günhan Güngör de, “Önceden bir iki ay hastanede yatması gereken hastalar herşey yolunda gittiği takdirde 3’üncü gün taburcu olabiliyor” diye konuştu. Yüksel ise, doktorlarına teşekkür etti.