Ege Es Es’den Kaf Kaf’a zeytin dalı

Es Es’den Kaf Kaf’a zeytin dalı

13.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geçmiş yıllarda tribün olaylarıyla hatırlanan Karşıyaka ile Eskişehirspor rekabetinde kırmızı siyahlı futbolseverler yaptığı açıklamayla zeytin dalı uzattı, yeşil kırmızılılardan karşılık gecikmedi

Es Es’den  Kaf Kaf’a  zeytin dalı

TFF 3. Lig 1. Grup’a demir atan Türk futbolunun en köklü kulüplerinden Karşıyaka ile Eskişehirspor’u cumartesi günü yıllar sonra karşı karşıya getirecek maç öncesi iki takımın taraftarları arasında dostluk rüzgarı esti. Geçmiş yıllarda rekabetlerindeki tribün olaylarıyla hatırlanan iki köklü ekibin 14 yıl sonra ilk kez oynayacağı maçın arifesinde Eskişehirspor taraftarlarının yaptığı açıklamayla uzattığı zeytin dalına Karşıyakalılar aynı şekilde yanıt verdi. Eskişehirspor Taraftarlar Birliği, “Geçmişte yaşananları geçmişte bırakıp Karşıyaka camiasıyla yeni bir sayfa açıp aradaki bu unutulan ama hala insanların acaba dediği gerginliği sonlandırmak için adım atıyoruz. Tüm Karşıyaka taraftarını şehrimize davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

‘Öncü olacağız’

Karşıyaka Taraftarlar Derneği, Eskişehirspor cephesinden uzanan dostluk eline aynı şekilde karşılık verip, “Bu hafta deplasmanda rakibimiz Eskişehirspor tribünlerinden son yıllardaki en anlamlı çağrıyı aldık.
Sağduyulu, samimi, gerçek bir tribün söylemi olan bu yaklaşıma saygı duyuyor ve bu haftaki maçın sadece bir lig maçı olmaktan öte tüm ülke taraftarlarına bir mesaj olacak tarihi bir maç olacağına inanıyoruz.
Maç sonunda da gerçek taraftarlığın skoru değil idealleri kovalamak olduğunu gösterip Eskişehirspor taraftarının bu değerli çağrısına en güzel karşılığı verecek ve tüm tribünlerin değişimine Eskişehir tribünleri ile birlikte öncü olacağız” açıklamasını yaptı.

14 yıl sonra rakipler

Haberin Devamı

Karşıyaka ile Eskişehirspor, tarihlerinde son olarak 14 yıl önce 1. Lig’de rakip oldu. 4 Mayıs 2008’de İzmir’de oynanan son maç 3-3 eşitlikle bitti. Eskişehirspor o sezon Play Off’tan Süper Lig’e çıktıktan sonra yıllar içinde 3. Lig’e kadar geriledi. Karşıyaka ise 2016’da 1. Lig’den, 2018’de ise 2. Lig’den düşüp 5 sezondur 3. Lig’e demir attı. Eskişehir Yeni Stadyum’da cumartesi akşamı saat 19.00’da oynanacak maçta 32 bin 500 kapasiteli statta Karşıyaka taraftarına 1625 kişilik kontenjan ayrılması bekleniyor.