Ege Gediz Havzası’nda su sıkıntısına son

Gediz Havzası’nda su sıkıntısına son

05.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Baraj ve gölet inşaatlarını yerinde inceleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Eker, “6 bin 780 dekar arazi, modern sulamayla tanışacak” dedi

Gediz Havzası’nda su sıkıntısına son

DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker; Türkiye’nin en gözde üzüm bağlarının bulunduğu Gediz Havzası’ndaki projeleri yerinde inceledi. 5 projede yıl sonuna kadar su tutmayı planladıklarını duyuran Eker’in ilk durağı Alaşehir Gürpınar Göleti oldu. Eker, “Yıl sonu itibariyle gölette su tutarak önümüzdeki yıldan itibaren 1000 dekar araziyi modern sulamaya açmayı planlıyoruz. Proje bittiğinde Alaşehirli üreticinin cebine 2018 rakamları ile her yıl 1.1 milyon lira fazla para girecek” dedi. Eker, ardından Kula Toygarlı Barajı’ni inceledi, 860 bin metreküp su tutulacak barajın 1290 dekar araziyi sulayacağına dikkat çekti. Kula Konurca Göleti’ne geçen Eker, projenin yüzde 73’ünün bitirildiğini kaydetti. Kula Saraçlar Göleti ve Sulaması Projesi’nin son durumunu da yerinde gören Ali Fuat Eker, çalışmaların yaz sezonuna yetiştirilmesini istedi, ardından Emre Barajı’na geçti.

Haberin Devamı

8 milyonluk kazanç

Eker’in son durağı ise Kula Dutluca Göleti oldu. Gediz Ovası’nı bir an önce modern sulama ile buluşturmak için çabaladıklarını kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü, “Gürpınar, Toygarlı, Konurca, Saraçlar ve Dutluca’da eksikleri biran evvel gidereceğiz. Projelerimiz bittiğinde 6 bin 780 dekara can suyu vereceğiz ve çifçilerimizin her yıl 8 milyon 620 bin lira daha fazla kazanmasının önünü açacağız” diye konuştu.