Ege ‘Hedefimiz, yaşam kalitesini artırmak’

‘Hedefimiz, yaşam kalitesini artırmak’

02.12.2022 - 00:20 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir’in 2023 bütçesi 25 milyar 900 milyon lira oldu. Başkan Soyer, “Ekonomik koşulların giderek ağırlaştığı bu dönemde yatırım bütçemizin yüzde 40’ın üzerinde olması gurur verici” dedi.

‘Hedefimiz, yaşam kalitesini artırmak’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 25 milyar 900 milyon lira olarak belirlendi. Bütçe, CHP ve İYİ Parti’nin kabul, AK Parti ve MHP’nin ret oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Haberin Devamı

Meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ekonomik koşulların giderek ağırlaştığı ve birçok kamu kurumunun asgari hizmetlerini verecek finansmana dahi zor ulaştığı bu dönemde, yatırım bütçemizin yüzde 40’ın üzerinde olması elbette gurur verici” ifadelerini kullandı.

Bütçenin ayrıntılarına değinen Soyer, “Kentsel altyapı için 2023 yılında ayırdığımız toplam bütçemiz yaklaşık 4 milyar 800 milyon lira, yani toplam bütçemizin yüzde 27’si. İzmir’i doğasıyla uyumlu, dirençli bir kent yapma yolunda da 737 milyon 176 bin lira, yani bütçemizin 4.2’sini ayırdık. 2023 yılı içerisinde en büyük yatırımımızı 6 milyar 1 milyon lira ile “Yaşam Kalitesi” amacımız altında gerçekleştiriyoruz. Bu, bütçemizin üçte birine karşılık geliyor. En önemli başlık ise hiç şüphesiz raylı sistemler. 2023 yılında raylı sistem yatırımlarımıza toplam 3 milyar 374 milyon lira bütçe ayırdık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engellenen proje ve hizmetlerini de tek tek açıkladı. Bakanlıklar ve bürokrasinin neden olduğu engellemelerin sonucu oluşan zararın hesabının yargı tarafından sorulması gerektiğini belirten Soyer, “Hizmetin nasıl olup da bu kadar siyasete alet edilebildiği bir noktaya geldik, bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Vatandaşın aleyhine siyaset yapamazsınız. İzmir düşman toprağı değildir. Bu ülkenin 81 ilinden biri-dir. İzmir’in Ankara’da bekleyen işleri sadece bu şehrin belediye başkanı olarak beni değil, hangi partiden olursa olsun İzmirlilerin oylarıyla bu salona gelen tüm meclis üyelerimizi bağlar” dedi.

Hesaplı et ürünleri Halkın Bakkalı’nda

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Halkın Bakkalı mağazaları Halkın Kasabı reyonlarıyla yenileniyor. Ödemiş Et Entegre Tesisi’nde hazırlanan işlenmiş ve karkas et ürünleri, artan enflasyona karşı uygun fiyatla İzmirlilere sunulacak. Yenilenen yüzüyle hizmet verecek Halkın Bakkallarının ilki 2 Aralık’ta Bornova Doğanlar’da açılacak. Yüzde 100 danadan kıymanın kilosu 110 lira, kuşbaşı etin kilosu 135 lira ve doğal fermente kasap sucuğunun kilosu 140 liradan satışa sunulacak. 

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yoksullukla mücadele çalışmalarımız kapsamında ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın sofralarına katkıda bulunmak bizim için çok kıymetli” dedi.