Ege ‘İş dünyasına önemli görevler düşüyor’

‘İş dünyasına önemli görevler düşüyor’

18.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

BASİFED Başekonomisti Prof. Dr. C. Coşkun Küçüközmen’in konuk olduğu bir webinar düzenleyen BASİFED ile TÜRKONFED, alınan son ekonomik kararları, etkilerini ve küresel anlamda piyasaların durumunu masaya yatırdı.

‘İş dünyasına önemli görevler düşüyor’

Bir sunum yapan Prof. Dr. Küçüközmen, “Ekonomi sadece siyasete ya da ekonomistlere bırakılamayacak kadar önemli bir alan. Türkiye’nin ekonomisini kurtaracak olan iş dünyasıdır” dedi. Küçüközmen, iş dünyasının konuşarak, çözüm önerilerini işaret ederek, çalışarak, üreterek, krizleri aşarak ve üretim ekosistemini güçlendirerek sorunlara çözüm bulacağını dile getirdi.
BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı da, genel bir Türkiye manzarası çizdi. 2018 yılında başlayan yeni ekonomik programla yeni bir sürece girildiğini söyleyen Kasalı, “Geçtiğimiz yılın Ağustos aylarında başlayan kur oynamaları ve ardından Kasım ayındaki Merkez Bankası’nın içinde bulunduğumuz konjonktürde, küresel eğilimlerin aksine tutum alması ile yeni bir döneme girdik” dedi.
Bu alınan tedbirler sonucunda amacın faizleri düşürmek, fiyatları düşürmek ve istihdamı arttırmak gibi hedefler olduğunu vurgulayan Kasalı, ”Ancak maalesef bütün alanlarda ortaya konan hedeflerin çok uzağına düştük. Bildiğiniz gibi banka faizleri ile Merkez Bankası politika faizi arasında büyük farklar oluştu. Kur inanılmaz bir noktaya gelirken, enflasyon da tetiklendi” dedi. Kasalı, daha yapısal, makro kararlara gereksinim olduğunu kaydetti.