Ege İzmir, Ahilik Haftası’nı kutladı

İzmir, Ahilik Haftası’nı kutladı

15.09.2022 - 07:25 | Son Güncellenme:

Ahilik Haftası, İzmir’de karnaval havasında kutlandı. Konak Meydanı’nda halka açık ikramlar, şovlar ve renkli etkinlikler büyük beğeni topladı. 

İzmir, Ahilik Haftası’nı kutladı

Alanda en büyük ilgiyi, gönüllerin Şekerağa’sı Yüksel Ünal ile Galip’i Mehmet Gülerbaşlı’nın da rol aldığı Şed Kuşatma tiyatro gösterisi topladı. Ahilik Felsefesi’nin akıcı bir üslupla anlatıldığı tiyatro sunumunun ardından Yılın Ahi’si lokantacı İbrahim Çelik’e, Yılın Kalfası oto tamircisi Burhan Ceylaner’e ve Yılın Çırağı kuyumcu Tolga Aksoy’a protokol üyeleri tarafından özel kıyafetleri giydirildi. Kemeraltı da tarihi günlerinden birini yaşadı. Abacıoğlu Hanı’ndan Konak Meydanı’na düzenlenen kortej yürüyüşü ve esnaf ziyaretleri, İzmir protokolünün ve vatandaşların katılımıyla yapıldı. 
Dikili’de kutlama
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, farkındalık yaratan etkinliklerle Ahilik Haftası’nda yaşadıkları coşkuyu İzmirlilerle paylaşmak istediklerini söyledi.
Bugün Dikili’de etkinliklerin süreceğini hatırlatan Mutlu, “Etkinliklerimizle insanların, özellikle gençlerimizin ilgisini çekmeyi, bu şekilde Ahi Felsefesini topluma en iyi şekilde anlatmayı ve benimsetmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.