Ege İzmir’e sanat penceresi açtı

İzmir’e sanat penceresi açtı

19.03.2023 - 06:00 | Son Güncellenme:

Arkas Sanat Merkezi baharın ilk sergisini “Arkas Koleksiyonu’nda Pencere” ile açtı. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Nihan Yarkent İnce’ye yeni sergiyi gezdirirken İzmir için hedeflerini de anlattı. “İzmir’i sanat şehri yapmak istiyorum” diyen Arkas, üç tane de müjde verdi.

İzmir’e sanat penceresi açtı

2018 yılında restorasyonuna başladıkları Mattheys Köşkü’nde hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Arkas, “Burada, Arkas Sanat Bornova Mattheys Köşkü adıyla Arkas Halı Koleksiyonu’ndan bir seçki sergilenecek. Aynı zamanda, Türkiye’nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda’nın yaşamış olduğu köşkün restorasyonunu da sürdürüyoruz. Burada Arkas Resim Koleksiyonu’ndan Türk sanatçılara ait eserler sergilenecek” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’e sanat penceresi açtı

Bu yaz Alaçatı’da

Bir yeniliği daha ilk kez açıklayan Arkas, “Çeşme Belediyesi işbirliği ile Arkas Sanat Alaçatı için çalışmalara başladık. Arkas Sanat Alaçatı içinde Lucien Arkas Salonu daimi sergi salonu ve süreli sergi salonları olacak. Bu kez daha modem sergilere ve günümüz sanatçılarına yer vereceğiz” diye konuştu.

Sergi hakkında da bilgi veren Arkas, resimin sanatçıların dünyaya açılan penceresi olduğunu vurguladı. Arkas, “Bu tarz tematik sergileri, orijinal bakış açıları sunan, eserlere yeni anlamlar katan, görünmeyenleri görünür hale getiren ve bir yandan da koleksiyona açılan bir pencere olarak görüyorum” dedi.

Sergi küratörü Jean Luc Maeso da, sergide, sanatçıların pencere temasıyla ilişkilerinin gelişimini anımsatmayı amaçladıklarını söyledi. Sergi Direktörü Müjde Unustası ise resim sanatında dış dünyayı içerinin bir parçası haline getiren pencerelerin umut, özlem, özgürlük gibi derin duyguları sembolize ederken, kimi zaman da hayatın ve varoluşun temsili olarak karşımıza çıktığını belirtti. Unustası, “Pencerenin bir ‘eşik’ olarak okunmasına alan açmak için hazırlanan bu sergi ile ziyaretçileri bir keşif yolculuğuna davet ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sergi, 23 Temmuz’a kadar Arkas Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlayacak.