Ege ‘İzmir’i teknolojinin başkenti yapacağız’

‘İzmir’i teknolojinin başkenti yapacağız’

16.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Valiliği’nin himayesinde, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) ev sahipliğinde düzenlenen İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali (TECH İZMİR) başladı.

‘İzmir’i teknolojinin başkenti yapacağız’

 Vali Yavuz Selim Köşger, “Ankara, siyasi başkent diyoruz. İstanbul, ekonomik başkent. Bizim iddiamız, İzmir’in de Türkiye’nin ve bölgenin teknoloji başkenti olması. Gençlerimize imkân ve fırsat sunacağız ve İzmir’i Allah’ın izniyle Türkiye ve bölgenin teknoloji başkenti yapacağız” dedi. 5G teknolojisinin pilot olarak İzmir’de uygulanması sözünü aldıklarını vurgulayan Vali Köşger, şunları kaydetti: “İnşallah onu da kentimizde gerçekleştirmek nasip olur. Ayrıca festivalimize katkı sağlayacak üniversitelerimize de teşekkür ediyorum. Teknoloji başkenti olma iddiamızın altını dolduracak şekilde bir hareket var; İzmir’de kümelenme, yoğunlaşma var. Biz bunun önünü açacağız.”
İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, “Valimiz İzmir’in teknoloji başkenti olması için çok ciddi bir vizyon ortaya koydu. Biz de bu vizyon çerçevesinde organizasyonları artıracağız” dedi