Ege ‘İzmir’in sesinin gür çıkması size bağlı’

‘İzmir’in sesinin gür çıkması size bağlı’

04.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

17. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı için İzmir’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Medya Platformu’nda gazetecilerle buluştu.

‘İzmir’in sesinin gür çıkması size bağlı’

“İzmirlilerin sesinin Ankara’da daha gür duyulması gerek” diyen Pakdemirli, “Düşünce farklılıkları olabilir ama en nihayetinde mesele İzmir’den daha çok insanımızın Ankara’da yer alması meselesidir. İzmir’in farklılıkları bana göre zenginlik. İzmir’i kendi toprağı bilen her insana gönlümüz de kalbimiz de açık. Daha fazla İzmirli kardeşimize Ankara’da sahip çıkmamız lazım” ifadelerini kullandı. 19 yıllık sürede İzmir’e 22 milyarlık destek yatırımın yapıldığını belirten Pakdemirli, şöyle devam etti:
‘Her saniye müjde var’
“Tarımsal üretim değeri 19 yılda 8 misli artmış durumda. Kırsal kalkınma desteklerinde 232 milyon lira hibemiz var. Dikili, Kınık, Bayındır ve Bergama’da tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri tamamlandı. Orman alanında İzmir’e 155 milyon fidan diktik. Su alanda 20,2 milyar liralık yatırım var. Bizim her an her saniye müjdemiz var. Yakın zamanda artan mazot ve gübreye yönelik girdi desteği sağlandı. Son dönemdeki en büyük müjdemiz; o oldu. Çiftçimize verilen destek yüzde 15 arttırılmış oldu. Bu senenin bütçesi 29 milyara çıktı. Çiftçimiz, üreticimizi biz mağdur etmedik.”
Pakdemirli İzmir programı kapsamında İzmir Ticaret Odasında (İZTO) sanayicilerle bir araya geldi. Ardından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ni (İKÇÜ) ziyaret etti.