Ege Kadın doğmak suç değil!

Kadın doğmak suç değil!

25.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili Kılıç, Konak Toplumsal Cinsiyet Komisyonu’nun kadına karşı şiddet ve cinayetlere yönelik farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği projeye destek verdi, “Hiçbir cinayeti kabul edemeyiz” dedi

Kadın doğmak suç değil

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Konak Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Komisyonu’nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerine yönelik farkındalık yaratmak için gerçekleştirdiği ‘Kadın Doğmak’ adlı projeye destek verdi. TOBAV Başkanı Hale Gökalpsezer, sanatçı Nurhan Damcıoğlu, Türk Halk Müziği koro şefi Bahar Almaç, ressam Melis Korkmaz, Konak Belediyesi meclis üyeleri ve iş kadınlarınında destek verdiği projede, şiddet gören kadınlara dikkat çekmek amacıyla Ege Üniversitesi Devlet Türk Mukisi Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Füsun Aşkar tarafından plastik makyaj yapıldı.

Haberin Devamı

Yanık, kezzap ve darp izleri

Kadınlara; yanık, kesik, kezzap, darbe gibi şiddet ve darp izleri özel efekt malzemeleri kullanılarak uygulandı. Kılıç’ın da yer aldığı kadınların plastik makyajlı fotoğraflarını Konak Belediyesi, İzmir’de billboardlara astı, kısa bir video da çekildi. Kılıç, son 4 yılda toplam bin 652 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü belirtti, şunları kaydetti:

‘Kanun teklifi gündeme alınmalı’

“Erkekler bu cinayetlere; kendilerini aklamak için namus, töre, gelenek gibi birçok sebep buldu. Nedeni ne olursa olsun, hiçbir kadın cinayetini kabul edemeyiz. Kadın cinayetlerinde ve kadına yönelik her türlü şiddet suçlarında haksız tahrik, iyi hal ve bunun gibi hafifletici nedenlerin uygulanmaması, kadın cinayetleri ve her türlü şiddet suçlarının Türk Ceza Kanunu’nda özel suç olarak düzenlenmesiyle ilgili kanun tekliflerinin gündeme alınmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

El emekleri gelir kapısı

AYDIN’IN İncirliova ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar, el emeği ile yaptıkları elek, kalbur, sepet ve gölgelik şemsiyeyle geçimlerini sağlıyor. Yazın satacakları ürünleri şimdiden hazırlayan Romanlar, kargıdan yaptıkları şemsiyeleri sahil kenarlarındaki otellere tanesi 50 ila 70 lira arasında satıyor. Elek ve kalburlar da tanesi 20 liradan alıcı buluyor.