Ege ‘Musluk boşa akıyor’

‘Musluk boşa akıyor’

23.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Musluk boşa akıyor’

İzmir Yenilenebilir Enerji Kooperatifi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) desteğiyle organize ettiği İzmir Yenilenebilir Enerji Konferansı (İZYEKO), İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Açılış konuşmalarını, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt yaptı.

Haberin Devamı

İkinci kutuluş savaşı

İZSİAD Başkanı Küçükkurt, ekonomideki en küçük bir krizin bile enerji maliyetlerine yansıdığını ve bunun da hayat pahalılığını artırdığını dile getirdi, “Yenilenebilir enerjide yerli ve milli üretimi artırmak devlet politikası olmalı. Bu bizim ikinci kurtuluş savaşımızdır. Çünkü cari açığımızın en büyük nedeni enerjide dışa bağımlığımız. Yerli sanayici desteklenmeli. Bu alanda yerli uzman personel yetiştirilmeli. Ülkemiz, çevreci enerji kaynakları açısından çok zengin. Deyim yerindeyse musluk boşa akıyor” dedi.

İzmir’de üretici kooperatiflerinin kurulmasıyla birlikte üreticinin nefes aldığını belirten Gökçe de, “Biz tüm alımlarımızı kooperatiflerden yapıyoruz. Çevreci enerji üretiminde de kooperatifçilik doğru ve iyi bir model olabilir” dedi.