Ege Olta balıkçıları, en büyük balığı yakalamaya çalıştı

Olta balıkçıları, en büyük balığı yakalamaya çalıştı

04.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Açık Deniz Balık Avı Turnuvası’nın ikincisi düzenlendi. Türk ve Yunan tekneleri katıldı. Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu yarışmacılar, iki gün süren etkinlikte, oltayla en büyük balığı avlamaya çabaladı

Olta balıkçıları, en büyük balığı yakalamaya çalıştı

İzmir’in Çeşme İlçesi’ne bağlı Alaçatı Beldesi, 8 bin 500 dolar ödüllü “2. Uluslararası Açık Deniz Balık Avı Turnuvası”na ev sahipliği yaptı.
Turnuvaya; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener’in yanı sıra Mudo’nun sahibi Mustafa Taviloğlu, eski ralli pilotu İskender Atakan, sanatçılar Ayhan Sicimoğlu, Ece Uslu ve Pınar Aylin gibi tanınmış isimler katıldı. En büyük balık kategorisinde, ‘Eirini’ teknesiyle Chiristos Kamitsi ekibi birinci oldu. Ekip, 40 kg 850 gr ağırlığında ‘mavi kanatlı orkinos’ yakaladı. Gruba ödülünü, kendisi de yarışmacı olan TFF Başkanı Mahmut Özgener verdi.
Toplam kiloda ise ilk üç sıra şöyle oluştu: Fighting Lady adlı teknesiyle İskender Atakan (84.200 Kg); Camelia adlı teknesiyle Levent Sayın (75.950 Kg); Eirini adlı teknesiyle Chiristos Kamitsi (40.850 Kg). Bu katagoride birincilik ödülünü, Vali Cahit Kıraç, ikincilik ödülünü, ana sponsor 7800 Çeşme Hotels & Residance sahiplerinden Gökhan Çarmıklı, üçüncülük ödülünü Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü verdi. Ödül töreninde ayrıca Hisar Balıkçılık tarafından, dereceye giren ekiplere 3 bin dolar değerinde Shimano balık oltası hediye edildi. Alaçatı Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı turnuvanın ana sponsoru 7800 Çeşme Hotels & Residance olurken diğer sponsorlukları Port Alaçatı Restaurant, Land Rover, Gant, Hisar Balıkçılık, Koç Alliance, Volkswagen Marine ve CMS üstlendi. Vali Kıraç, önümüzdeki yıl TFF Başkanı Özgener’in teknesinde yarışmacı olacağını söyledi, “Çok başarılı bir organizasyon. Alaçatı’nın, Çeşme’nin, İzmir’in, Türkiye’nin tanıtımı için bu tür etkinliklere her zaman destek olacağız” dedi. 7800 Çeşme Hotels & Residance sahiplerinden Gökhan Çarmıklı, “Çeşme ve Alaçatı’nın tanıtımına büyük katkısı olan bu etkinliğin ana sponsoru olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Özgener: Balina teknemize kuyruk vurdu
TFF Başkanı Özgener, geçen yıla oranla daha fazla katılımın olduğu turnuvada, kendi teknesi ‘Can Cem’ ile Bülent Zarif, Erol Yaraş, Osman Demirkaya, kaptanlar Aycan Yavuz ve Recep Can’dan oluşan ekiple katıldığını dile getirdi. Özgener, “Hem dinlendik ve açık denizin keyfini yaşadık hem de yarışma heyecanını tattık. Bir de balina gördük. Teknenin etrafından ayrılmadı. Kuyruğunu teknemize vurarak bizimle oyun oynadı. Müthiş bir heyecandı. Tam anlamıyla muhteşem bir hafta sonu yaşadık”dedi.
Doğan Gazetecilik Ege Bölge Temsilcisi Bülent Zarif, uluslararası bu anlamlı turnuvaya yarıştan daha çok, katkıda bulunabilmek amacıyla katıldıklarını belirtti. Zarif, “Bu yıl ikincisi düzenlenen organizasyona, 8’i yabancı, toplam 44 tekne katıldı. Bu gerçekten övünülecek bir başarı. Seneye çok daha iyi olacağına inanıyorum. Çeşme ve Alaçatı’yı tanıtan bu etkinlikte katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ege TV Yayın Kurulu Başkanı Erol Yaraş da, Bu etkinliğin Çeşme’nin dünya markası olma yolunda önemli bir aktivite olduğunu söyledi. Yaraş, “Bu tür organizasyonların sponsorlarca mutlaka desteklenmesi gerekiyor” dedi.