Ege Pamucak’ı biz kirletiyoruz!

Pamucak’ı biz kirletiyoruz!

02.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, Torbalı ve Ayrancılar atıksu arıtma tesislerinin kapasitelerinin artırılacağını belirtti “Menderes temiz akacak ve Pamucak kurtulmuş olacak” dedi

Pamucak’ı biz  kirletiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe turlarını Torbalı’da sürdürdü. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Soyer’in ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirtti, “Üyelerimizin yol sorunu var. Büyükşehir Belediyemizden ilk beklentimiz, endüstriyel atık arıtma tesisi. İlçemizde endüstriyel tesis yok. 1000 civarında büyük ve orta ölçekli sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapıyoruz. Sanayiden çıkan atıklar hem bölgemizdeki tarım alanlarını tehdit etmektedir. Hem de Moskof ve Çevlik Çayı üzerinden Selçuk bölgesindeki Pamucak sahilinden denize dökülüp, doğal yaşam için tehdit oluşturmaktadır. Açık konuşmak gerekirse Pamucak’ı biz kirletiyoruz” dedi.
İkinci sorunlarının yıllık ihracat getirisi 1,18 milyar dolar olan, Pancar, Subaşı, Yazıbaşı, Ayrancılar ve Kuşçuburun fabrika bölgelerinde yol ve altyapı sıkıntısı olduğunu belirten Olgun, “Çiftçimizin tarla yollarına büyük önem gösteren Büyükşehir Belediyemizin aynı hassasiyeti fabrika yolları için de göstermesini bekliyoruz. Üyelerimizden gelen üçüncü talep, fabrikalarımızın İtfaiye Uygunluk Raporu için Tire’ye gitmek zorunda kalmaları ve itfaiye raporu alınırken karşılaşılan sıkıntılar. Son talebimiz ise, 20 büyük işletmemizin bulunduğu ve 10 bin kişinin istihdam edildiği merkez sanayi bölgemize ulaşımın sağlandığı Ümit Tunçağ Caddesi’nin genişletilmesi” diye konuştu.
‘Ek yatırım yapılacak’
Torbalılı sanayicilerin sorunları hakkında değerlendirmelerde bulunan Soyer, “Öncelik verdiğimiz alanlardan biri sanayi. Çünkü biliyoruz ki, siz ekonomiye can verdikçe insanımız da nefes alacaktır. Dolayısıyla hem endüstri atık arıtma tesisi, hem yol talepleriyle ilgili üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Torbalı arıtma tesislerimizin kapasitesini 100 milyon liranın üzerinde yatırımla artırıyoruz. Sanayinin tüm atık suyu arıtılacak. Pamucak’tan denize temiz su akacak” dedi.
21 bin metreküp hacmi olan arıtma tesisinin 58 bin metreküpe çıkmasıyla ilgili süreçlerin tamamlamak üzere olduğunu kaydeden Soyer, “Önemli olan şey şu ki; Torbalı’da tüm sanayi atık suyu da arıtılmış olacak. Dolayısıyla Menderes temiz akacak ve daha iyisi Pamucak kurtulmuş, denizimiz kurtulmuş, havzamız kurtulmuş olacak. Çok uzun süredir yaptıkları çalışmalardan dolayı İZSU Genel Müdürümüz başta olmak üzere tüm çalışanlarımızı kutluyorum. Kısa sürede temelini atacağız. İhaleleri tamamlandı. 2022 içinde de Torbalı’ya çok büyük bir hizmeti getirmiş olacağız” dedi.