Ege Şaşal İzmir’in hakkıdır!

Şaşal İzmir’in hakkıdır!

24.09.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 91 yıllık bir Cumhuriyet mirası olan ve Büyükşehir şirketi İzDoğa tarafından yeniden faaliyete geçirilen Menderes’teki Şaşal Su Fabrikası’nın açılışına ev sahipliği yaptı. İzDoğa A.Ş.’nin ekim 2022’de İZSU’dan kiraladığı Şaşal su kaynağı, yaklaşık bir yılda son teknolojilerle donatılarak Türkiye ile yeniden buluştu.

Şaşal İzmir’in hakkıdır

Cumhuriyetin 100’üncü yılında İzmir’e 100 eser yolculuğunun başladığını söyleyen Başkan Soyer, “Şaşal bir ahde vefa projesidir. Bu fabrika Cumhuriyete vefamızdır. Atalarımıza vefamızdır. Ve çocuklarımıza bırakacağımız mirastır. Şaşal İzmir’in hakkıdır, Cumhuriyet de İzmir’in hakkıdır. Bir Cumhuriyet çeşmesi olan Şaşal, İzmir’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

Haberin Devamı

Menderes Belediye Başkanı Erkan Özkan ise, “Şaşal, ben de dahil burada bulunan insanların hatta çoğu İzmirlinin geçmişinde iz bırakmış, suya adını veren marka olmuştur. İzmir’e değer katan projeler ile hizmetlerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e ve ekibine böylesine önemli bir değeri yeniden bizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Ayrıca açılışta ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici ve orkestrası müzik şöleni yaşattı. 

Şaşal suyu kaynağının saniyede 4 litrelik su kapasitesi bulunuyor. Şaşal Su Fabrikası’nda ilk etapta ayda 750 ml ve 330 ml cam şişe üretimi yapılacak. Pet şişe hattındaki yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla 0,5 litre, 1,5 litre ve 5 litrelik pet şişe dolumu yapılacak.