Ege Sazın yolculuğu ‘Ağaçtan Dervişe’

Sazın yolculuğu ‘Ağaçtan Dervişe’

10.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yönetmenliğini Mehmet İsmail Çeçen, yapımcılığını Selen Almaç Deniz’in üstlendiği ‘Ağaçtan Dervişe’ belgesel filminin galası, 16 Eylül akşamı Park Orman Narlıdere Tesisleri’nde gerçekleşecek

Sazın yolculuğu  ‘Ağaçtan Dervişe’

Kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olan sazın hikayesinin nesilden nesile aktarılması için Diyarbakırlı yönetmen Mehmet İsmail Çeçen, Türk Halk Müziği’nin duayenlerinin hikayelerini dinleyerek ‘Ağaçtan Dervişe’ adlı uzun metrajlı belgesel filmini çekti. Yapımcılığını Selen Almaç Deniz’in yaptığı filmin galası 16 Eylül Perşembe akşamı Narlıdere Belediyesi ev sahipliğinde Park Orman Narlıdere Tesisleri’nde gerçekleşecek.
Uzun metraj yapım

Haberin Devamı

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in katkılarıyla düzenlenecek olan geceye filmde sanat yolculuklarına yer verilen sanatçılar; Erdal Erzincan, Mazlum Çimen, Tolga Sağ, Cengiz Özkan ve Hüseyin Eroğlu da katılacak. Uzun metrajlı yapımda ünlü saz ustası Hüseyin Eroğlu’nun Kahramanmaraş’ın köylerinden getirdiği ağaçları işleyerek saz haline getiriş süreci ve ünlü halk ozanlarının sazla olan hikayeleri konu alındı.

5 ayda tamamlandı

Dünyaca ünlü halk ozanlarından Erdal Erzincan, Tolga Sağ, Özlem Özdil, Cengiz Özkan ve Mazlum Çimen’in sazla tanışma yolculuğunu ele alan belgesel filmin yapımcılığını İzmirli iş insanı Selen Almaç Deniz’in kurduğu Karen Yapım, danışmanlığını Zuhal Akmeşe, hukuk danışmanlığını Mustafa Sevik ve sponsorluğunu ise Otostore ve Tekin Boru yaptı.
‘Ağaçtan Dervişe’ uzun metrajlı filmin yönetmeni Mehmet İsmail Çeçen, enstrümanlar üzerine yapmış olduğu araştırmalar sonucunda 5 aylık süre içinde film çekimlerini tamamladıklarını belirterek, “Çekimleri ustalarla yaparken ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gördük. Kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olan sazın hikayesinin nesilden nesile aktarılmasından büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Müthiş bir dayanışma gördüm!

Yönetmen İsmail Çeçen şöyle devam etti; “Kahramanmaraş, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’da yapmış olduğumuz çekimler sürecinde müthiş bir dayanışma gördüm. Çekimlerini yaptığım üstatların misafirperverliği, sanata verdiği kıymeti gördükçe ne kadar doğru bir çalışmanın yapıldığına bir kez daha inandım.”

Sazın yolculuğu  ‘Ağaçtan Dervişe’

Mini konsere tüm İzmirliler davet edildi

16 Eylül’de Narlıdere Belediyesi Park Orman Tesisleri’nde gerçekleşecek “Ağaçtan Dervişe” belgesel filminin galası, saat 19.30’da kırmızı halı ve kokteyl eşliğinde başlayacak. Konuşmaların ardından saat 21.00’da filmin gösterimi yapılacak. Ödül töreni sonrası usta sanatçıların vereceği mini konsere ise tüm İzmirliler davet edildi.

Karen Yapım’ın ilk filmi

Topluma duyarlı belgesel filmler çekmek için kolları sıvayan Karen Yapım’ın Kurucusu ve Ağaçtan Dervişe’nin yapımcısı Selen Deniz, Anadolu kültürüyle yoğurulan saz sanatını beyaz perdeye aktarmalarından duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi, “Saz Anadolu coğrafyasının en önemli sanatlarından biri. Eserleriyle büyüdüğümüz ozanlarımızın hikayelerini kendilerinden dinlemek ve beyazperdeye Karen Yapım imzasıyla aktarmak çok güzel bir duygu. Sosyolojik konulara eğilmek, topluma duyarlı belgesel filmler yapmak için kurduğumuz Karen Yapım’ın ilk filmini usta isimlerle birlikte yapmaktan dolayı çok mutluyum.”

Haberin Devamı

 

Sazın yolculuğu  ‘Ağaçtan Dervişe’