Ege ‘Selçuk kazanacak’

‘Selçuk kazanacak’

07.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Efes Antik Kenti’ni 2 bin 500 yıl sonra yeniden denizle buluşturacak kanal projesinde çalışmaların ilerlediğini kaydeden AK Partili Kaya, “Selçuk, turizmde hak ettiği yere ulaşacak” dedi

‘Selçuk kazanacak’

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Selçuk’ta vatandaşlarla buluştu. Göreve geçenlerde atanan AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Hakan Bayraklı’yı ziyaret eden Kaya, teşkilat mensuplarıyla da bir araya geldi. Selçuk Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyaretleri yapan, 25 Ekim’de ihalesi yapılacak olan Selçuk Devlet Hastanesi’nin inşa edileceği alanda incelemelerde bulunan Kaya, çalışmaları sürdürülen Efes Antik Kanal’ın proje alanını da ziyaret etti.
UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Efes Antik Kenti’ni 2 bin 500 yıl sonra yeniden denizle buluşturacak olan, iki etaptan oluşan Efes Antik Kanal Projesi’nde çalışmaların sorunsuz biçimde ilerlediğini açıklayan Kaya, şunları vurguladı: “İlk etapta yer alan 1.394 fore kazıktan, 1.050’sinin çakılma işlemi tamamlandı. Kısa süre içerisinde bu işlem sonuçlanacak. Yine 1.600 metrekare alandaki mermer kaplama işlemleri de tamamlandı. Bu etaptaki çalışmaların içinde, 600 metre uzunluğundaki kanal girişinin yeniden düzenlenmesi ve buraya bir yat limanı inşa edilmesi de var. Projenin ikinci etabında ise Pamucak sahilinden Efes Limanı’na kadar olan alan temizlenecek, kanal boyunca tarihi dokuya uygun kesme taşlar döşenecek, çevre düzenlemesi yapılacak.”
Yatırım rekoru
Çalışmaların, tarihi dokuya zarar vermemek için titizlikle yürütüldüğünü kaydeden Kaya, “Bu, Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir için hazırladığı 35 projeden birisiydi. 6 bin 130 metre uzunluğundaki kanalın tamamlanmasıyla, Selçuk, turizmde hak ettiği yere ulaşacak” dedi.