Ege Semra Aksu Atletizm Parkı sporseverlerin hizmetinde

Semra Aksu Atletizm Parkı sporseverlerin hizmetinde

27.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi tarafından Mavişehir Mahallesi’nde 15 bin metrekarelik alanda, Türk atletizminin efsane isimlerinden ‘Rüzgârın Kızı’ lakaplı Semra Aksu’nun adını taşıyan tesis açıldı

Semra Aksu Atletizm Parkı sporseverlerin hizmetinde

Karşıyaka Belediyesi tarafından Mavişehir Mahallesi’nde 15 bin metrekarelik bir alan üzerine yapılan Semra Aksu Atletizm Parkı’nın açılışı yapıldı. Türk atletizminin efsane isimlerinden, ‘Rüzgârın Kızı’ lakaplı Sema Aksu’nun adını taşıyan atletizm parkı, sporseverlere hizmet verecek. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’ya geldiği ve Karşıyaka Spor Kulübü armasına ay yıldız armağan ettiği 24 Haziran 1926 tarihinin yıl dönümünde gerçekleştirilen açılış, anlamlı anlara sahne oldu. Semra Aksu, “Cemil Başkan göreve geldikten sonra bana ‘Sen ülkenin bir değerisin, biz bu pisti yapacağız’ dedi. Başkanım, iyi ki varsınız. Karşıyaka özgürlüktür, Karşıyaka demokrasidir, Karşıyaka Atatürk’tür” dedi.
Paha biçilmez mutluluk
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bu parkın yapımında emeği geçen mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Burası Karşıyaka; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyakalıları, değerli hemşerilerim hepiniz hoş geldiniz. Her kentin kendine özgü kıskanılacak, imrenilecek özel günleri vardır. 24 Haziran Karşıyaka için paha biçilmez değere ve öneme sahiptir. Bundan 96 yıl önceki ziyaretinde, büyük önderimiz, başöğretmenimiz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu devrimcisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kaf Sin Kaf formasına armağan ettiği ay yıldız, yalnızca o kuşağı ve bizleri değil, Karşıyaka’nın geleceğini onurlandırmıştır. Bu onurlu günümüz bir kez daha kutlu olsun” dedi.
‘Emanete sahip çıkıyorsunuz’
CHP Grup Başkan Vekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Cemil Başkan’a teşekkür ediyor, Semra Ablam’a başarılar diliyorum. 24 Haziran gerçekten çok önemli bir tarih. Milliyetçilik işini iyi yapmakla, çalışmakla, israf etmemekle, yönettiğin bütçeyi çalmamakla çaldırmamakla; insana ve ülkemize hizmet etmekle oluyor. Atatürk’ün partisine, annesini emanet ettiği kentine, ilkelerine sahip çıkanlara selam olsun. Merak etmeyin her şey istediğimiz gibi olacak; Cumhuriyet’in 100. yılı Cumhuriyet’e ve Atatürk’e yakışır bir şekilde karşılanacak” ifadelerini kullandı.