Ege Sıtkı Koçman ilki başardı

Sıtkı Koçman ilki başardı

07.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk ve tek akredite edilen Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı’na sahip olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Çiçek, “Eğitim kalitemiz tescillendi” dedi

Sıtkı Koçman ilki başardı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen Öğretmenlik Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 3 yıllığına akredite edildi. Bölüm, bu başarısıyla Türkiye’deki Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programları içinde, alanında ilk ve tek akredite edilen program oldu.
Eğitimin kalitesinin tescillenmesi açısından akreditasyon süreçlerine önem verdiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Yükseköğretim kurumlarının yüksek standartlarını garanti etmeleri ve sürekli geliştirerek kaliteyi artırmaları açısından akredite önemlidir. Biz diğer fakültelerimize olduğu gibi, Spor Bilimleri Fakültemize de gereken desteği veriyoruz. Bu çalışmalarımız sonucunda, yakın gelecekte araştırma üniversiteleri arasında yer alacağımızı umuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Çiçek, akreditasyon kültürünün yaygınlaştırılması adına çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Dekandan teşekkür

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Saygın da Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programının bir ilki başardığını dile getirdi, “Antrenörlük Eğitimi, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği programlarımızın akreditasyon süreçleri de devam ediyor. Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e, akreditasyon sürecini tamamlayan Program Başkanı Doç. Dr. Fatma İlker Kerkez’e, öğretim elemanlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başarı tablosu

Öte yandan MSKÜ, YÖK tarafından verilen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’nini Eğitimde Erişilebilirlik Kategorisi’nde Turizm Fakültesi ile “Yeşil Bayrak” aldı. Ayrıca, TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve TÜBİTAK 2209-B - Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında 2020 yılının 2. çağrı döneminde kabul gören 86 proje ile bir rekora da imza atan MSKÜ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile de, TÜBİTAK 2209-A çağrısı kapsamında sunulan 18 projenin 17’sine destek alma hakkı kazandı. Arka arkaya alınan başarılarda emeği geçen her bir üniversite mensubuna teşekkür eden Rektör Çiçek, “Büyük ve güçlü MSKÜ Ailesi olarak; öğrenci dostu, engelsiz ve sanayi işbirliğinde ülke ekonomisi için üreten bir üniversite inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.