Ege Sosyal hizmetlerde zirve Bayraklı’nın

Sosyal hizmetlerde zirve Bayraklı’nın

08.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sosyal hizmetlerinin çeşitliliği ve kalitesiyle adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi, İnsani Gelişme Vakfı’nın hazırladığı rapora göre Türkiye’nin en başarılı ilk üç ilçesinden biri oldu

Sosyal hizmetlerde zirve Bayraklı’nın

İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) hazırladığı rapora göre Bayraklı Belediyesi, sosyal hizmetlerde İzmir’de sıralamaya giren tek ilçe oldu. İnsani Gelişme Vakfı tarafından ilki 2016’da hazırlanan ve belediyeleri belli kriterlere göre sıralayan İnsani Gelişme Endeksi’nin ikinci raporunda 28 büyükşehir belediyesinden 161 ilçe araştırmaya dahil edildi. Prof. Dr. Murat Şeker, Çağla Bakış ve Barış Dizeci tarafından hazırlanan raporda yönetişim ve saydamlık, sosyal kapsama, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam ve belediye çevresel performans ile ulaşım başlıklarındaki yedi alt endeks, ilgili değişkenlerle oluşturuldu.

Haberin Devamı

Türkiye’ye örnek

Aile, çocuk, genç, kadın, engelli, mülteci, hasta ve yaşlılara yönelik hizmetlerin çeşitliliği ve kalitesinin değişken olarak alt endeks skorunu oluşturduğu sosyal kapsama endeksinde ilk üç sırada İstanbul’dan Ümraniye ve Beşiktaş, İzmir’den ise Bayraklı Belediyesi yer aldı.

Yıllardır yeni doğan bebekten, ücretsiz ambulans hizmetine, evde bakım hizmetinden, İzmir’deki en büyük engelliler merkezine kadar birçok projeyi hayata geçiren belediye, 10 yıl gibi kısa bir sürede örnek ilçelerden biri haline geldi.

Başkan Hasan Karabağ, “Kısıtlı bütçelerle gelinen noktada aile, çocuk, genç, kadın, engelli, mülteci, hasta ve yaşlılara yönelik sosyal hizmetlere imza attık” dedi.