Ege ‘Sözümüzü tutacağız’

‘Sözümüzü tutacağız’

13.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Ege’de de zarara yol açan orman yangınlarına vurgu yaptı: Gelişmiş ülkelerin aylarca söndüremediği yangını söndürdük. Bu işler gönül meselesi...

‘Sözümüzü tutacağız’

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkanlığı tarafından 81 ilde düzenlenmesi planlanan Teşkilat Akademisi’nin İzmir ayağına katıldı, “Birçok gelişmiş ülkenin aylarca söndüremediği yangını söndürdük. Mesele uçak meselesi olsaydı ABD, Rusya gibi ülkeler 4-5 günde bu yangınları söndürürdü. Bu işler adet meselesi değil gönül meselesi” dedi.
Etkinliğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, il ve 30 ilçe teşkilatından katılım oldu.
Organik tarım için ek destek verdiklerini, su ürünlerini de destek kapsamına aldıklarını dile getiren Bakan Pakdemirli, “Hayvancılık desteği en yüksek seviyeden yapılıyor. Su ürünleri yetiştiriciliğinde Avrupa’da 1. sıradayız. Gelir koruma sigortası ve sözleşmeli üretimi de devreye alarak çiftçimizi koruma kalkanı altına aldık” dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Pakdemirli’ye bir plaket takdim etti. 

Haberin Devamı

‘Bu kente verdiğimiz sözü tutuyoruz’

İzmir’e söz verdiklerini kaydeden Bakan Bekir Pakdemirli, “2023 gelmeden kentte 9 tane, tarıma dayalı ihtisas bölgelerinden bazılarını devreye alarak hayata geçireceğiz. 2 ana unsurumuz var. Üreticimiz her zaman üretim yapacak, sürdürülebilir şekilde para kazanacak, ama tüketici de istediği kalitedeki ürünü marketlerde, uygun fiyata bulabilecek. Alım fiyatlarını erken açıkladık, hasat öncesi üreticinin alın terini koruduk. Kayısı, incir ve kuru üzümü müdahale kapsamına aldık” dedi.