Ege Türk doğaltaşının İngiltere çıkarması

Türk doğaltaşının İngiltere çıkarması

06.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’ye 2022 yılında 2.2 milyar dolar döviz kazandıran, ekmeğini taştan çıkaran doğaltaş ihracatçıları, İngiliz mimarların prestijli projelerinde Türk doğal taşı kullanmaları için Londra seferine çıktı.

Türk doğaltaşının İngiltere çıkarması

Türkiye’nin doğal ihracat lideri Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin (EMİB) organize ettiği, “İngiltere Doğal Taş Sektörel Ticaret Heyeti” etkinliği ile İngiltere’de mimarlar ve ithalatçılarla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Türk doğaltaşının İngiltere çıkarması

Hedef 1 milyar dolar

10 Şubat’ta sona erecek etkinlik hakkında bilgi veren EMİB Başkanı İbrahim Alimoğlu, “15 firmadan 16 yetkili isimle, İngiltere’deki doğal taş ithalatçıları ve mimarları ikili iş görüşmelerinde buluşturacağız. Öte yandan, 5-8 Haziran 2023 tarihlerinde dünyanın en büyük doğal taş fuarı olan Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’na 3 yıllık aradan sonra Milli Katılım Organizasyonu yapacağız.  2022 yılında 770 milyon dolarlık doğal taş ihracatı yapmıştık. Çin, İngiltere ve diğer ülkelerde yapacağımız tanıtım çalışmalarıyla EMİB olarak doğal taş ihracatımızı 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.