Ege Uşaklı annelerin yükü hafifleyecek

Uşaklı annelerin yükü hafifleyecek

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kentte belediyenin iki noktada açtığı bebek bakım ve emzirme kabinleri, her gün 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek

Uşaklı annelerin  yükü hafifleyecek

Yatırımlarını sürdüren Uşak Belediyesi, son olarak bebek bakım ve emzirme kabinlerini vatandaşlarla buluşturdu. Türkiye Kanser Derneği tarafından tasarlanan ve 2017 yılının en iyi kamu kuruluşları projesi olarak seçilen kabinler, Tiritoğlu Parkı ile belediye ana hizmet binasının yan kısmında hizmete girdi.
Kabinler, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde verilecek özel bir kart ile tahsis edilecek.
Anneye özel oluşturulan kimlik kartı ile açılan dijital kapılar, içeride biri varken kilitlenerek dışardan açılmayacak, kullanım tamamlandıktan sonra yine kart okutularak çıkış sağlanacak.
Günlük bir adet ücretsiz bebek bezi hakkı sunulan anneler, kabinde 20 dakika süreyle kalma ve işlerini halletme olanağına sahip olacak. Kabinin yan kısmında engelli aracı şarj istasyonu ile kitap paylaşım noktası bulunuyor. Çok amaçlı kabinin arka kısmıysa bankamatik yerleştirilmesi için uygun bir forma sahip.
‘Temel bir ihtiyaç’
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bir yandan konsept projeleri hayata geçirirken diğer taraftan da yaşamı kolaylaştıracak ve güzelleştirecek hizmetler üretiyoruz. Bebek bakım ve emzirme kabinleri bu anlamda bizler için özel bir proje. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.