Ege Yeşil notalar yükseliyor!

Yeşil notalar yükseliyor!

26.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanata ve sanatçıya desteğini sürdüren Kuşadası Belediyesi Türkmen Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan müzisyen parkının yapımını da tamamladı

Yeşil notalar yükseliyor

Ülkemizin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası, Belediye Başkanı Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından yapılan tema parklarla kenti modern bir görünüme kavuşturuyor. Ekipler, son olarak Türkmen Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan müzisyen parkının yapımını tamamladı. Proje kapsamında heykeltıraşlar Mustafa İşeri, Kadir İşeri ve Mehmet İşeri tarafından yapılan gitar, keman, kontrbas, arp ve saksafon çalan 5 müzisyenin heykeli parkın içindeki mini amfi tiyatroya yerleştirildi. Metal malzemeden yapılan ve 2 metre boyundaki heykeller 7 ayda tamamlandı. Eserlerinin Kuşadası’nda sergilenmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten heykeltıraş Mustafa İşeri, “Kardeşlerimle beraber 14 yıldır Bodrum’da metal heykel yapıyoruz. Heykellerimiz montaj aşamasında birçok insanın beğenisini aldı. Başkanımız Ömer Günel’e teşekkür ederiz” dedi. Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari ise “Sanatla yeşili bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İkiçeşmelik’te her yer pırıl pırıl oldu

Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde alt ve üst yapısı tamamıyla yenilenen İkiçeşmelik Mahallesi’nin cadde ve sokaklarında hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Çalışmada, 14 bin 700 metrekare sıcak asfalt dökülen, 14 bin 61 metrekare de parke taşı döşenen yol ve caddeler ekipler tarafından çevreye zarar vermeyen güçlendirilmiş bitkisel formüllü deterjanlar kullanılarak 90 derecelik sıcak suyla yıkandı.
Parklardaki çocuk oyun grupları, spor aletleri ve dinlenme alanları da dezenfekte edildi. Çöp konteynerleri kir ve kötü kokudan arındırıldı.

Davutlar’a 10 bin metrekare yeni yol

Haberin Devamı

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi tarafından Davutlar Mahallesi’nde başlatılan yol yapım seferberliği Kazım Karabekir ve İnönü caddelerinin ardından Çengel, Sedef ve Neşe sokaklarda devam ediyor. ASKİ ekiplerinin de alt yapılarını yenilediği 3 sokağa 10 bin metrekare kilit parke taşı döşenecek. Böylece Davutlar, toplam 34 bin metrekare daha yeni yola kavuşacak.
Uzun yıllardır Davutlar Mahallesi’nde yaşadığını belirten Erdal Erdem, “Yıllardır yatırıma hasret kalmıştık. Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel’e çok teşekkür ederiz” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel, “Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerini sağlıklı bir alt yapıya kavuşturmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yeşil notalar yükseliyor