Ege Yetenekli gençlere % 100 burs

Yetenekli gençlere % 100 burs

23.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

BASEK Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Gürbüz, LGS sınav başarısı akademik derece, spor ve sanat alanında yetenekli ve dereceleri olan gençlere geri ödemesiz eğitim kredileri verdiklerini söyledi

Yetenekli gençlere % 100 burs

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumlar (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, LGS sınav başarısı, akademik derece, spor ve sanat alanında yetenekli ve dereceleri olan gençlere geri ödemesiz burs ve mezun olduktan sonra ödeyebilecekleri eğitim kredileri verdiklerini söyledi. Gürbüz, “Sanat ve sporda Türkiye’yi yurtdışında temsil etmiş öğrenciler, Türkiye de derece almış gençleri tam burslu olarak BASEK’lİ yapmayı hedefliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın büyük kuruluşlarla yapmış olduğu iş garantili protokoller gibi BASEK’te özel sektörle belli bölümlerde işbirliği yaptık. BASEK özel sektör işbirliği, yakın gelecekte Türkiye’ye model olacak” dedi.
Beş bin öğrenci
5 bin öğrenci kontenjanıyla Türkiye’nin en büyük mesleki ve teknik eğitim kampüslerinden birini İzmir’de kuran Op. Dr. Gürbüz, “Amacımız ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak genç nesiller yetiştirmektir. Mesleki teknik eğitim alan öğrenciler gelecekte ülkemizin gelişmesinde aktif rol alacaklar. Devlet destekli bölümlerle birlikte BASEK, eğilime göre eğitim (EGE) modelinden sonra eğitimde esnek ödeme modelini (EÖM) hayata geçiriyor” diye konuştu. Op. Dr. Özer Gürbüz, “Son günlerde öğrenci yetersizliği ya da ödeme güçlüğü içerisine giren okulların kapanması ve o okullara kayıt yaptıran öğrencilerin mağduriyeti ile ilgili haberler medyada yer alıyor. BASEK olarak mesleki teknik eğitime önem veren bir kuruluş olarak mağduriyet yasayan öğrencilerimiz BASEK bünyesinde yüzde 100 burslu, devlet destekli ve iş garantili bölümlerde eğitim görmeleri için acele etmeleri gerekir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

12 farklı meslek dalı

Eğitim alanında yaptıkları yatırımlar hakkında bilgiler veren Op. Dr. Özer Gürbüz, “Anadolu-fen, sağlık, biyomedikal, havacılık, uçak motor ve elektroniği, sivil havacılık, denizcilik, raylı sistemler, bilişim, yenilenebilir enerji, veterinerlik, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği, gıda-tarım teknolojileri olmak üzere 12 farklı meslek dalında eğitim veriyoruz” ifadesini kullandı.