Eğitim 2. Grup Sürücü Nedir? 2. Grup Sürücü Olabilir Ne Demek?

2. Grup Sürücü Nedir? 2. Grup Sürücü Olabilir Ne Demek?

03.02.2022 - 13:55 | Son Güncellenme:

Son dönemlerde özellikle sürücü ehliyetleri konusunda sağlık raporu üzerinden ikinci grup kelimesi öne çıkıyor. Pek çok kişi ise bunun ne olduğunu öğrenmeye çalışmaktadır. Peki, 2. grup sürücü nedir? 2. grup sürücü olabilir ne demek tüm detayları ile derledik.

2. Grup Sürücü Nedir 2. Grup Sürücü Olabilir Ne Demek

 Söz konusu ehliyet olduğu zaman birçok farklı sınıflandırma bulunur. Son dönemlerde ise Ayrıca bu sınıflandırma 1 ve 2. sınıf olarak ayrılır. Bunların anlamını öğrenmek isteyen kişiler ise internet üzerinden araştırma gerçekleştirmektedir.

Haberin Devamı

2. Grup Sürücü Nedir?

 2. grup sürücünün anlamı kişinin gözlük takıyor olması şekilde ifade edilebilir. Yani araç kullanırken sağlık konusunda ele alınması gereken bazı hususların bulunduğu kişiler anlamına gelir. Özellikle belli bir derece üzerinde olan ve gözlük kullanmak zorunda olan kişiler adına ele alınır. Bu kişiler arabaya da motor kullanırken mutlaka gözlük kullanmalıdır. Aksi takdirde trafikte ceza ile karşı karşıya kalabilirler.

2. Grup Sürücü Olabilir Ne Demek?

 Sağlık raporu alırken genel olarak üç farklı grup öne çıkar. Bunlardan biri sürücü olamaz, diğerleri ise bir grup ve ikinci grup sürücü olabilir şeklinde değerlendirilir. Bu doğrultuda 2. grup sürücü olabilir ise gözlük alan kişiler olarak ifade edilir. Böylece bu grupta olan kişiler trafikte araç kullanırken gözlük ya da lens takmak zorundadır. Genel olarak 10 yıla kadar süren bir geçerlidir bulunur. Daha sonra yeniden düzenleme ve sağlık raporu ile beraber 1. veya 2. grup arasında tercih gerçekleşir.