Eğitim 2016 MEB Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

2016 MEB Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

23.05.2016 - 09:38 | Son Güncellenme:

14 Mayıs ehliye sınav sonuçları merakla bekleniyor. MEB tarafından yapılan ehliyet sınavı sonuçları için heyecan dorukta. Bu hafta içi açıklanması bekleniyor. Ehliyet sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

2016 MEB Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı

Ehliyet sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir. Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

Haberin Devamı

Günümüzde 18 yaşında olan her birey ehliyet belgesine sahip olmak istemektedir. Her bireyin aslında genel hayatta gerçekte gerekliliği olan bir belgedir. Artık teknolojik bir çağ içerisinde olduğumuzdan dolayı ehliyet günümüzde büyük önem taşımaktadır. Bundan önceki dönemlerde ehliyet belgesi olmasa da olurdu. Bunun nedeni teknoloji gelişmediğinden dolayı araba fiyatları oldukça pahalı idi.

Ehliyet belgesi alınsa bile araba olmadığından bir işe yaramadı. Ancak bu dönemde ehliyet kesinlikle bir gereklilik haline gelmiştir. Çünkü bir birey herhangi bir işe girdiğinde genel olarak ilk sahip olmak istediği şey ya ev ya da araba olur. Araba kullanmamız için de ehliyet gerekli olan bir belgedir. Ehliyetsiz trafiğe çıkmamamı gerekir. Ehliyet bu kadar önemli bir belgedir. Fakat ehliyet belgesi almak hiçte kolay değildir.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ehliyet belgesi alır iken sınava tabii tutuluruz. Ehliyet sınavı iki aşamalı gerçekleştirilmektedir. Birinci olan sınavda pratikte olan bir sınavdır. İkinci sınav ise yazılı olarak yapılmakta olan sınavdır. Her iki sınavı da geçmek orunludur. Eğer iki sınavdan birinde kalır iseniz ehliyet alamasınız. Ama her iki sınavı da geçerseniz ehliyet sahibi olursunuz. Ehliyet sınavı iki aşamalı olduğundan söz etmiştik. Ehliyet sınavının yazılı olan aşamasında sorulmakta olan sorularda yanlışın doğruyu götürmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Doğrular doğru olarak kabul edilmektedir yanlışlar ise yanlış olarak kabul edilir ve puanınızı etkileme yani yok sayılmaktadır. Boş bıraktığını bir soru da ise gene yanlış olarak kabul edilir ve puana dahil edilme yani yok sayılır. Yanlış cevap ile boş cevap arasında hiç bir fark bulunmaz. Bu kural ehliyet sınavı için geçerli bir kuraldır. Diğer sınavlarda bu kural söz konusu olmayabilir.

Ehliyet sınavında bir sorudan emin değilseniz bile boş bırakılmamalıdır. Yanlış bile olsa hiç bir etkisi olmayacağı için sizin puanınızı da etkileme. Boş bırakmak yerine cevaplandırılmalıdır. Cevap doğru çıkar ise sizin karını olur yanlış çıksa bile kaybettiğini bir şey olmaz. Adaylar ehliyet belgesi almak için ehliyet sınavına girdikten sonra ehliyet sınav sonuçlarınızdan önce ilk olarak ehliyet sınav soruları yayımlanmaktadır. Sınava giren adaylarda bu sorulara bakarak nerede yanlış yaptıklarını nerede doğru yaptıklarını a çok hatırlayarak kaç puan aldıklarına dair bilgi sahibi olabilirler. Bu sayede en azından bir tahmin yürütebilmelerine olanak sağlanır. Yayımlanmış olan soruları yeniden çözerek sınavda işaretlemiş olduğunu şıkları hatırlayarak çözebilirsiniz. A çok hatırlamış olduğunu şıklardan puanınıza dair bilgiler oluşur puanını da tabii ki de ufak aksamalar olabilir ama bu gerçek puanını ile büyük fark olma hemen hemen aynı puan olabilir. Ehliyet sınav soru ve cevapları MEB yani Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ulaşabilirsiniz. İnternet aracılığı ile sınav soru ve cevaplarına kısa ve pratik yoldan erişim sağlayabilirsiniz.