Eğitim 4 Mevsim Lastik Nasıl Anlaşılır? 4 Mevsim Lastiklerin Özellikleri Nelerdir?

4 Mevsim Lastik Nasıl Anlaşılır? 4 Mevsim Lastiklerin Özellikleri Nelerdir?

14.06.2021 - 12:58 | Son Güncellenme:

Araçlara kışın kışlık lastik yazın ise yazlık lastik takmak gerekmektedir. Ancak kar yağısının çok fazla olmadığı bölgelerde 4 mevsim lastik kullanılabilmektedir. Bu lastiklerin üzerinde üç tepe kar logosu vardır. Yaz ve kış değiştirilmeden kullanımı mümkündür. 4 mevsim lastik nasıl anlaşılır? 4 mevsim lastiklerin özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

4 Mevsim Lastik Nasıl Anlaşılır 4 Mevsim Lastiklerin Özellikleri Nelerdir

4 mevsim lastikler kış lastiği standartlarına göre üretilir. Ancak kar yağışının yoğun olduğu yerlerde bu lastiklerin kullanımı önerilmemektedir. Yazın çok sıcak havalarında kuru zemindeki fren mesafesi ile yol tutuşu başarılı olsa da yaz lastikleri kadar etkili değildir. 

4 Mevsim Lastik Nasıl Anlaşılır?

Haberin Devamı

 4 mevsim lastiklerin diş derinlikleri çoğunlukla orta derece seviyesinde olmaktadır. Bu lastikler kauçuk bileşenlerinden üretilmektedir. Bu nedenle yaz lastiklerine göre daha uzun ömürlüdür. 4 mevsim lastikleri ortalama sürücüler rahat bir şekilde kullanabilirler.

 Kamyonet, hafif ticari araçlar, ekonomi sınıfı araçlar gibi çeşitli araç türlerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Özellikle yaz aylarındaki performansı oldukça başarılı olmaktadır. Kış aylarının hafifi geçtiği bölgelerde de yol tutuşu oldukça başarılıdır. Fakat sert kış koşullarında kullanımı önerilmemektedir. 

 4 Mevsim Lastiklerin Özellikleri Nelerdir?

4 mevsim lastiklerin ömürleri diğer lastik çeşitlerine göre daha uzundur.

Islak ve kuru zemin üzerindeki performansları oldukça başarılıdır.

Haberin Devamı

Diş derinlikleri ortalama bir seviyededir.

Daha çok ılıman bölgelerde kullanım için üretilmiştir.

Kışın yoğun olmadığı bölgelerde çekişi kuvvetlidir.

Yaz lastiklerine göre yol tutuşları biraz daha düşüktür.

Her mevsim kullanılabilme özelliğine sahiptir.