Eğitim Antilop Nedir, Özellikleri Nelerdir? Antiloplar Nerelerde Yaşar?

Antilop Nedir, Özellikleri Nelerdir? Antiloplar Nerelerde Yaşar?

08.04.2021 - 01:41 | Son Güncellenme:

Birçok türü Afrika kıtasında yaşayan antiloplar, otçul bir geyiktir. Genellikle bir arada yaşayan antiloplar, bozkır, orman ve savan gibi farklı yerlerde yaşayabilirler. Bovidae familyasına ait olan antilopların bazı türleri Güneydoğu Asya ve Amerika kıtasında yaşamaktadır. En önemli özellikleri hızlı koşma ve görme yetileridir. Antilop nedir, özellikleri nelerdir? Antiloplar nerelerde yaşar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Antilop Nedir, Özellikleri Nelerdir Antiloplar Nerelerde Yaşar

Antiloplar fiziksel özellikleri ve yaşadıkları yerlere göre birçok türe ayrılır. En bilinen türleri Amerikan antilobu, dev boğa antilobu ve büyük Kudu'dur.

Antilop Nedir?

Boynuzlugiller familyasına ait olan antilop, en hızlı koşan geyik türlerinden biridir.

Antilobun Özellikleri Nelerdir?

Diğer geyiklerin aksine antilopların birçok türü boynuzlarını dökmez. En küçük türlerinin boynuzları 20 - 25 cm arasında değişirken, Amerikan antilobu gibi iri antilopların boynuz uzunluğu yaklaşık 80 cm.'dir. Çok hızlı koşmalarına rağmen narin bir yapıya sahip oldukları için uzun bir süre koşamazlar.

Antiloplar Nerelerde Yaşarlar?

Sıcak ve ılıman iklimlerde yaşayan antilopların en çok bulunduğu ülkeler: Amerika Birleşik Devletleri, Kamerun, Nijerya, Çad ve Güney Afrika Cumhuriyetidir.