Eğitim Areola Nedir, Neye Denir? Areola Çeşitleri Nelerdir, Büyüklüğü Neye Göre Değişir?

Areola Nedir, Neye Denir? Areola Çeşitleri Nelerdir, Büyüklüğü Neye Göre Değişir?

16.04.2021 - 15:53 | Son Güncellenme:

Tıp dilinde Latince bir kelime olan Areola; meme başı etrafındaki meme bezi ve üzerinde yer alan pigmentli bir alandır. Genellikle göğüs ucu etrafındaki koyu renkli halkalar olarak bilinir. Meme üzerinde pütürlü ve koyu bir yapıya sahip olan Areola çeşitleri nelerdir ve büyüklüğü neye göre değişir tüm detaylarıyla derledik.

Areola Nedir, Neye Denir Areola Çeşitleri Nelerdir, Büyüklüğü Neye Göre Değişir

 Büyüklüğü, rengi ve şekli kişiye göre farklılık gösteren areola, meme ucun çevresindeki koyu renkli bölgedir. İlk hamilelikten sonra areola rengi daha koyu bir renk alarak öyle kalmaktadır.

Haberin Devamı

Areola Nedir?

Areola; meme başı etrafındaki koyu halkalar olarak tanımlanır ve tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. Areola bölgesi meme başı çevresinde koyu halkalar şeklinde, ortalama 5 cm çapında, koyu renkli ve yumrulu bir yapıya sahiptir. Rengi, boyutu ve şekli kadından kadına ve kişiden kişiye değişir. Hamilelik sırasında meme başı ve areolanın rengi hamilelik öncesine göre daha koyu olacaktır.

Areola bölgesi, Montgomery adı verilen şişmiş formda küçük yağ bezlerine sahiptir. Areola yüzeyi montimon çıkıntılar. Meme ucunun ereksiyonundan areola ve meme başındaki yuvarlak düz kas lifleri sorumludur.

Areola Çeşitleri Nelerdir?

Areola, pembeden kırmızıya, koyu kahverengiye ya da neredeyse siyah rengini alana kadar değişebilir, ancak genellikle açık ten rengine sahip insanlarda daha soluk ve daha koyu ten rengine sahip insanlarda ise daha koyu olma eğilimindedir. Şekli, büyüklüğü ve rengi her kadında farklıdır. Gebelikte areola rengi ve meme başı daha da koyulaşır.

Haberin Devamı

Areola Büyüklüğü Neye Göre Değişir?

Meme başı ve çevresi, göğüslerde en dikkat çeken bölgedir. Areola boyutu ve şekli genetik olup fiziksel bir özelliktir. İlerleyen yaş ve gebelik ile birlikte değişebilir. Kadınların yaşamları boyunca memelerindeki Areola büyüklüğü ve şeklinde istemedikleri bir kusur oluşması durumunda kalıcı makyaj teknikleri ile ideal görünümlerine kavuşmaları mümkündür.