Eğitim Armageddon Nedir? Armageddon Savaşı Kimler Arasında Olacaktır?

Armageddon Nedir? Armageddon Savaşı Kimler Arasında Olacaktır?

26.08.2021 - 13:51 | Son Güncellenme:

Dünya çapında Armageddon ismi ile beraber birçok film de ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda hem dini hem de tarihi açıdan önemli bir yere sahip sözcüklerden biridir. Peki, Armageddon nedir? Armageddon savaşı kimler arasında olacaktır tüm detayları ile derledik.

Armageddon Nedir Armageddon Savaşı Kimler Arasında Olacaktır

 Dünyanın sonu üzerinden ele alınan kehanet olması ile beraber, Armageddon merak edilen tarihi unsurlar içerisinde geliyor. Aynı zamanda önemli bir savaş olarak da ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı

 Armageddon Nedir?

 Dini kaynaklara göre dünyanın sonu geldiği zaman yapılacağı kehanet edilen büyük kıyamet savaşı Armageddon olarak bilinmektedir. Bu kıyamet savaşı dünyayı bütünüyle yok edecek ve ciddi bir kaosa sürükleyecek savaştır.

 Armageddon Savaşı Kimler Arasında Olacaktır?

 Dini açıdan öne çıkan bilgiye göre Armageddon savaşı, Yahudiler ve evanjelikler bir yanda, diğer insanlar öteki tarafta karşılıklı yapılacak bir savaştır. Bu savaş neticesinde Yahudiler ve evanjelikler kazanarak dünyaya hakim olacaktır. Hem tarihi hem de dini açıdan öne çıkan anlamı ile beraber bilinen en önemli kıyamet alametleri içerisinde yer alır. Çok defa benzetme üzerinden de bu kelime filmlerde kullanılmıştır.