Eğitim Astronot Ne Demek, Kime Denir? Astronotlar Ne İş Yapar?

Astronot Ne Demek, Kime Denir? Astronotlar Ne İş Yapar?

30.05.2022 - 01:48 | Son Güncellenme:

Astronot, dilimize Fransızcadan geçmiştir ve anlam olarak Uzay adamı, uzay insanı anlamına gelmektedir. Uzay ile ilgili araştırma yapan ve gerekirse bu araştırmalar için uzaya giden insanlara Astronot denir? Astronotların en önemli görevleri uzayda hayatın olup olmadığını araştırmaktır. Astronotların ne iş yaptığını ayrıntıları ile derledik.

Astronot Ne Demek, Kime Denir Astronotlar Ne İş Yapar

 Astronot, uzay insanı anlamına gelen bir kelimedir. Uzaya giden ve orada hayat olup olmadığını araştıran, uzay hakkında incelemeler gerçekleştiren kişilere Astronot denir. Astronot, Fransızca kökenli bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Astronot Ne Demek, Kime Denir?

 Astronot, kelime anlamı olarak uzay adamı demektir. Fransızca kökenli olan Astronot kelimesi dilimize Fransızca dilinden geçmiştir. Dünyadan uzaya gönderilen kişiler için Astronot yani uzay adamı tabiri kullanılır. Günümüze kadar uzaya insan gönderen ülkeler Rusya, Çin ve Amerika Birleşik Devletleridir.

 Uzaya giden ilk insan Yuri Gagarin, uzaya giden ilk kadın Valentina Tereşkova, Ay'a ilk ayak basan insan ise Neil Armstrong olmuştur. Aynı zamanda dünyadan uzaya Layka adında bir köpek gönderilmiştir ve bu da uzaya gönderilen ilk canlı olarak tarihe geçmiştir.

 Astronotlar Ne İş Yapar?

 Astronotlar uzaya giden insanlardır. Uzay adamı olarak da bilinen Astronot dilimize Fransızcadan geçmiştir. Astronotların ilk görevi uzayda hayatın olup olmadığını araştırmaktır. Uzay araştırması ve incelemesi geniş bir alan olduğundan bu araştırmalar oldukça uzun sürer. Astronotlar uzayı araştırmakta ve gerekirse uzaya gemi yardımı ile yolculuklar yapmaktadır.