Eğitim Auzef Nedir? İstanbul Üniversitesi Auzef'e Nasıl Kayıt Olunur?

Auzef Nedir? İstanbul Üniversitesi Auzef'e Nasıl Kayıt Olunur?

14.03.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Eğitim Türkiye için çok önemli birçok yerde yer almaktadır. Türkiye'de örgün ve uzaktan eğitim sistemleri oldukça popülerdir. AUZEF Türkiye'de bir ilk yaparak hem uzaktan hem de açık öğretim eğitimini başlatmıştır. Bünyesine birçok bölüm bulundurmaktadır. 2 ve 4 yıllık bölümler mevcuttur. İstanbul Üniversitesine bağlı bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Auzef Nedir İstanbul Üniversitesi Auzefe Nasıl Kayıt Olunur


Türkiye'de üniversite eğitimine çok önem verilmektedir. Ulaşım sıkıntısı yaşayan öğrenciler için uzaktan eğitim değerlendirilmesi gereken bir fırsattır. AUZEF buna bir örnektir.

AUZEF nedir?

AUZEF bir kısaltmadır. Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi kelimesinin karşılığı olarak kullanılır. Bu açık öğretim programı İstanbul Üniversitesine bağlıdır. Açık öğretim programı olduğu için uzaktan bir şekilde eğitim vermektedir. 11 yıldır açık öğretim öğrencilerine eğitim vermektedir. Uzaktan eğitim sistemine ise daha öncesinde başlamıştır. Bu da çok yönlü olduğunu gösterir. Çünkü açık ve uzaktan eğitim öğrencilerini kabul etmektedir. Türkiye'de bunun benzeri pek üniversite yoktur.

İstanbul Üniversitesi AUZEF'e Nasıl Kayıt Olunur?

Artık çoğu yerde olduğu gibi AUZEF kayıtları da internet üzerinden yapılmaktadır. AUZEF kayıtları https:/aksis.istanbul.edu.tr/ adlı siteye kayıt oluşturulup hesap açılarak başlamaktadır. Form mutlaka eksiksiz doldurulmalı ve bağlantı aktif hale e-mail üzerinden getirilmelidir. Kayıt işlemi böylece tamamlanır.

AUZEF Bünyesinde Hangi Bölümler Bulunmaktadır?

AUZEF'te bulunan bölümler aşağıdaki gibidir.

Haberin Devamı

Çocuk Gelişimi

Kamu Yönetimi

Coğrafi Bilgi Sistemleri

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İş Sağlığı ve Güvenliği

Acil Durum ve Afet Yönetimi

Endüstri Mühendisliği

Medya ve iletişim