Eğitim Bedelli Sermaye Artırımı Nedir, Nelere Dikkat Edilmelidir? Hisse Fiyatlarını Nasıl Etikler?

Bedelli Sermaye Artırımı Nedir, Nelere Dikkat Edilmelidir? Hisse Fiyatlarını Nasıl Etikler?

19.04.2021 - 14:56 | Son Güncellenme:

Bedelli sermaye, pek çok insanın sıklıkla duymakta olduğu konu başlıkları arasında yer alıyor. Bu bakımdan konu hakkında bilgi edinmek isteyen kişilerin sayısı da bir hayli fazla olmaktadır. Sizin için Bedelli Sermaye Artırımı nedir, nelere dikkat edilmelidir? Hisse fiyatlarını nasıl etikler şeklinde çok sık sorulan soruların yanıtlarını bütün detayları ile derledik.

Bedelli Sermaye Artırımı Nedir, Nelere Dikkat Edilmelidir Hisse Fiyatlarını Nasıl Etikler

Bedelli sermaye konusunda yeterli bilgiye sahip olmak oldukça fazla sayıdaki insanın araştırma konusunu oluşturmaktadır. Bu konuda bilgi edinmek isteyenler ise interneti çok yoğun bir şekilde kullanmaktadır.

Haberin Devamı

Bedelli Sermaye Artırımı Nedir?

Bedelli sermaye artırımı bir firmanın ana sermayesine karşılık durumda olan hisse senetlerinin bedellerinin ödenmesinin ardından genel kurul kararı doğrultusunda yeni hisse senedi çıkarılarak firma sermayesinin artırılmasına denilmektedir.

Bedelli Sermaye Artırımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bedelli Sermaye Artırımı temelde şirketlere ek bir finansman kaynağı sağlayan unsurlardandır. Bedelli Sermaye Artırımı vasıtasıyla şirketler faaliyet hacimlerinin büyümesini sağlar ve paralel olarak sermaye gereksinimlerinin karşılanması söz konusu olur. 

Sermayenin artırımının, zorunlu ve isteğe bağlı sebepleri bulunmaktadır. Bu sebeplerin etkisiyle hisse senedi fiyatları arasında bulunan ilişkinin farkına varılması, yatırım yapılırken doğru kararlar verebilmek adına büyük önem taşır. Çünkü bir hisse senedinin isteğe bağlı ya da zorunlu olarak sermaye artırımı yapmasının yatırımcılar tarafından farklı algılanabilme ihtimali söz konusudur.

Haberin Devamı

Bedelli Sermaye Artırımı Hisse fiyatlarını Nasıl Etkiler?

Bedelli sermaye arttırımı hisse fiyatlarını etkileyen bir nitelik barındırır. Bu kapsamda genellikle gerçekleştirilecek olan yatırımların sonuçları öngörülemediğinden dolayı ve yatırımcıların büyük bir çoğunluğunun ilk olarak çeşitli zorunlu nedenlerden dolayı bu bedelli artırımın yapıldığı düşüncesinde olduğu için, hisse senetleri fiyatlarında kısa vadede düşüş görülmesi söz konusu olabilir.

Sermaye artırımlarının hisse senetlerine yönelik etkisi genellikle ilk etapta olumsuz yönde olur. Sermaye artırımının gerçekleştirildiği gün genellikle hisse fiyatlarında ortaya çıkan olumsuzluk uzun vadede olumlu bir duruma dönüşebilmektedir. 

Yazarlar