Eğitim Biyocoğrafya Nedir, Neyi İnceler? Biyocoğrafya Bilimi Neleri İnceler?

Biyocoğrafya Nedir, Neyi İnceler? Biyocoğrafya Bilimi Neleri İnceler?

10.06.2021 - 16:26 | Son Güncellenme:

Coğrafyanın birçok farklı alt dalı bulunmaktadır. Her biri farklı amaç altında dünyanın değişik bölümlerini anlatmak amaçlı öne çıkar. Peki, biyocoğrafya nedir, neyi inceler? Biyocoğrafya bilimi neleri inceler? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Biyocoğrafya Nedir, Neyi İnceler Biyocoğrafya Bilimi Neleri İnceler

Ders olarak ele alındığında coğrafyanın en önemli konuları içerisinde biyocoğrafya gelir. Hem eğitim amaçlı hem de dünyayı tanıma ve keşfetme noktasında canlı çalışmaların yapıldığı bir dal olarak öne çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Biyocoğrafya Nedir?

Fiziki coğrafyanın alt bilim dallarından birine biyocoğrafya denir. Biyo ve coğrafya olmak üzere iki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle beraber oluşmuştur. Aynı zamanda bitki coğrafyası ile hayvan coğrafyası şeklinde iki farklı bölüme ayrılır. Bu bölümler üzerinden hem bitki hem de hayvan coğrafyası ile ilgilenir.

Biyocoğrafya Bilimi Neleri İnceler?

Bitki ve hayvan türlerinin dağılımı ile beraber bu dağılımı nedenlerini inceleyen bilim dalı biyocoğrafyadır. Dünyanın farklı bölgelerinde dağılımı gerçekleşmiş olan bitki ve hayvanlar için, bunun nedenlerini ve nasıl gerçekleştiğini araştırır. Özellikle farklı bitki ve hayvan türlerini tanımak amaçlı büyük bir öneme sahip olan coğrafya bilim dallarından biridir.