Eğitim Cipso Çiçeği Nedir? Yetiştiriciliği, Bakımı Ve Özellikleri

Cipso Çiçeği Nedir? Yetiştiriciliği, Bakımı Ve Özellikleri

24.03.2022 - 16:11 | Son Güncellenme:

Görünüşü ile dikkat çeken cipso çiçeği nerede yetişir? Cipso çiçeği yetiştiriciliği konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Cipso çiçeğinin bakımı ve özellikleri de çiçek severlerin merak ettiği konular içerisinde yer almaktadır. Çiçeğin görsel özellikleri, nerede yetiştiği, hangi hava şartlarında yetiştiği ve çiçeğin nasıl yetiştirildiği hakkında detayları derledik.

Cipso Çiçeği Nedir Yetiştiriciliği, Bakımı Ve Özellikleri

Cipso çiçeği, yükseklerde 1.20 metreye kadar ulaşabiliyor. Dağlardan aşağı inildiği zaman boyları biraz daha kısalıyor. Sıcak yerleri seviyor ve kumlu zeminlerde daha hızlı gelişiyor. Sıcak ve az gölgeli yerleri seven bu bitki rüzgarı sevmiyor.

Cipso Çiçeği Nedir?

Tek dal üzerinde buket şeklinde sıralanan küçük çiçeklerin oluşturduğu Cipso çiçeği, halk arasında bebek nefesi olarak bilinir. Zengin içerikli toprağı sever. Bu nedenle yanında başka bir çiçek yetişmez. Topraktaki bütün mineralleri çeker. Ekilen toprağın yetersiz olması durumunda takviye edilmesi gerekir. Latincede Gypsophila adı ile bilinen bu çiçek,

Çipso Çiçeği Yetiştiriciliği, Bakımı ve Özellikleri

Sıcağı seven bu çiçekler için kumlu geçirgen toprak gerekir. Tebeşir içerikli toprakta hızlı yetişir. Kuru yerleri ve sıcak yerleri sever. Rüzgarı sevmediği için yetiştirilen alanda rüzgarın esmemesi gerekir. Ekim sonrası tohumlar tabaka ile kaplanmalıdır. Zaman zaman toprak havalandırılmalıdır. Toprak havalandırma işlemi ile birlikte çürüme olayı meydana gelmez. Yarı gölgeli güneşli yerlerde muhafaza edilmesi çiçeğin gelişimini olumlu yönde etkiler ve çiçek daha hızlı bir şekilde gelişmeye başlar. Soğuk ve rutubetli yerlerde muhafaza edilmemelidir.

Dört köşeli bir kutuya ekilmeli ve yağmur suyundan korunmalıdır. Ayrıca çiçeğin sağa ve sola yayılmaması için iple bağlanmalıdır. Sulama elle yapmalıdır. Bu çiçeğin ömrü 5 yıl kadardır. Budama düzenli bir şekilde yapıldıktan sonra arkasından yenileri çıkar. Böceklenme olmaması ve çürüme meydana gelmemesi için kökler kontrol edilmelidir.