Eğitim Cos 120 Değeri Kaçtır Ve Nasıl Bulunur?

Cos 120 Değeri Kaçtır Ve Nasıl Bulunur?

11.06.2021 - 14:40 | Son Güncellenme:

Cosinüs değerleri farklı açılır üzerinden ele alınır. Bunlar içerisinde cos 60 ile beraber ayrıca cos 120 yer alır. Birbiriyle bağlantılı olan bu trigonometrik ifadeler üzerinden kolayca işlem yapmak mümkün. Peki, Cos 120 değeri kaçtır ve nasıl bulunur? İşte bu değer üzerine merak edilen bilgiler.

Cos 120 Değeri Kaçtır Ve Nasıl Bulunur

Matematik üzerinden trigonometrik işlemler ile beraber geometrik işlemler konusunda cosinüs değerleri kullanılır. Bu değerler üçgenin iç açılarının farklı açı değerleri üzerinden gerçekleşmektedir. Ayrıca analitik düzlem kapsamında da bu değerlerin kullanıldığını dile getirmek mümkün.

Haberin Devamı

Cos 120 Değeri Kaçtır?

Geometrik açıdan ele alınan cosinüs değerleri, daha çok özel üçgenler üzerinden hesaplanmaktadır. Özel üçgenler ise sabit kenar uzunlukları ile açıları bulunan üçgenlerdir. Böylece bu üçgen üzerinden devam ederek cosinüs 120 kolaylıkla bulunabilir.

Fonksiyonlar ile beraber trigonometrik açıdan belli başlı bazı değerler bulunur. Bu değerler 30-60-90 üçgeni kapsamında öne çıkar. Bu bağlamda cos 120 değerini bulabilmek için, öncelikle cos 60 değerinin bilinmesi gerekmektedir. Bu değer ise karşı komşu dik kenarın hipotenüs kenarına bölünmesi ile ortaya çıkar. Yapılan işlem ile beraber sabit olarak genelde cos 60 değeri 3/5 olarak ifade eder. Cos 120 formülü ise;

cos(120) = -cos(60)

Bu değer üzerinden gedildiği vakit cos 120 değeri = - 3/5 olarak ifade edilir. Aynı zamanda bunu - 0,6 şekilde de anlatmak ve yazmak mümkün.

Cos 120 Nasıl Bulunur?

Cos 120 değerini bulmak için cos60 değeri üzerinden devam etmek gerekir. Bu doğrultuda yukarıdaki formül üzerinden devam ederek kolaylıkla sonuca ulaşmak mümkündür.

cos(120) = -cos(60)

İşleme bağlı olarak cos 60 farklı miktarlarda üzerinden verilebilir. Ancak yukarıdaki işlem sabit olduğu için onu kullanarak kolayca gerekli olan değer bulunabilir.