Eğitim Dejenerasyon Nedir? Tıp Dilinde Dejenerasyon Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Dejenerasyon Nedir? Tıp Dilinde Dejenerasyon Kelimesi Ne Anlama Gelir?

27.02.2021 - 03:47 | Son Güncellenme:

Dejenerasyon tıp diline kullanılan bir terimdir. Kullanım sıklığı bakımından tıpta en üst seviyelerde yer alır. Tıp dilinde yaygın olmasına rağmen günlük hayatta da kullanımı vardır. Bu nedenle de Türk dil kurumunu bu terime bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamalar bilinirse kullanım sıklığı da artabilir. Bu nedenle dejenerasyon ne demek gibi soruları sizler için derledik.

Dejenerasyon Nedir Tıp Dilinde Dejenerasyon Kelimesi Ne Anlama Gelir


Dejenerasyon tıp diline kazınmış bir sözcüktür. Kelime Fransızca kökenlidir. Buna rağmen Türkçe bir isim ile kullanılmaz. Bunun sebebi ise tıp dilinin tüm dünyada evrensel oluşundadır. Tüm dünyada dejenerasyon terimi kullanılır.

Dejenerasyon Nedir?

Dejenerasyonun Türk dil kurumuna göre üç farklı anlamı vardır. Bunlar da yozlaşma, soysuzlaşma ya da bozunumdur. Tüm bu kelimelerin Türkçedeki karşılığı dejenerasyondur. Tıp dilinde kullanılan dejenerasyon kelimesi normal olandan biraz daha farklıdır.

Tıp Dilinde Dejenerasyon Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Tıp dilindeki dejenerasyon da olumsuz bir anlam taşımaktadır. Anlam bakımından dokuların normal yapılarının bozulup normal fonksiyonlarını yapamayacak hale gelmeleri demektir. Dokuların bozulması sonucu ortaya çıkan dejenerasyon bu tarz durumları tanımlamak için kullanılır.